Rubriky
Sport Zprávy

Grizzly cup se povedl

O tomto víkendu se na děčínském zimním stadionu odehrál již 5. ročník třetích tříd s názvem Grizzly Cup. Na turnaji se představilo celkem 12 celků ve dvou hracích skupinách a Děčín měl 3 želízka v ohni. Celek HC Děčín A, HC Děčín B a HC Děčín 2009, což byli hráči druhé třídy, kteří tak měli možnost získávat cenné zkušenosti pro příští rok, kdy jejich ročník bude tento turnaj pořádat. Každý celek odehrál 5 utkání ve skupině a pak další 1 – 3 utkání v nadstavbové části, dle umístění v základní skupině. V základních skupinách se nejvíce z děčínských dařilo právě celku mladých, který se umístil na druhém místě za suverénním celkem HC Piráti Chomutov A, dále pak na 4. místě skupiny A se umístil celek HC Děčín A a ve druhé skupině obsadil celek HC Děčín B 5. místo. V nadstavbové části bojoval celek HC Děčín B o konečné 9. – 10. místo s celkem HC Stadion Litoměřice B, kdy po odehraném čase utkání byl stav nerozhodný 4:4 a rozhodnout tak museli až samostatné nájezdy. V těch se více dařilo celku z Litoměřic a tak bral Děčín B konečné 10. místo.

Ve čtvrtfinále celku HC Wikov Hronov podlehl HC Děčín A a mladý tým HC Děčín 2009 podlehl celku HC Vlci Jablonec nad Nisou. HC Děčín A tedy postoupil do bojů o 7. – 8. místo a celek HC Děčín 2009 do bojů o 5. – 6. místo.

HC Děčín A změřil síly s celkem HC Piráti Chomutov B, kterému podlehl 0:8 a nakonec se umístil na 8. místě v celkovém pořadí turnaje. HC Děčín 2009 nastoupil proti celku HC Stadion Vrchlabí, kterého dokázal v infarktovém závěru porazit 6:5 a umístil se tak na konečném 5. místě turnaje. Ve finále změřili síly 2 nejlepší celky HC Piráti Chomutov A a HC Wikov Hronov, kdy Piráti dokázali soupeře udolat 7:3 a odvezli si tak cenný titul 5. ročníku Grizzly Cupu do svého města.

Konečné pořadí turnaje:
1. HC Piráti Chomutov A
2. HC Wikov Hronov
3. HC Česká Lípa
4. HC Vlci Jablonec n/N
5. HC Děčín 2009
6. HC Stadion Vrchlabí
7. HC Piráti Chomutov B
8. HC Děčín A
9. HC Stadion Litoměřice B
10. HC Děčín B
11. HC Stadion Litoměřice A
12. HC Baník Sokolov

Děčínské celky reprezentovali: Milan Jaroš, Jaroslav Moučka, Veronika Ortová, Petr Krátký (brankáři), Ondřej Koloušek, Dominik Sedláček, Šimon Šejc, Antonín Slavík, Vojtěch Rosenbaum, Amálie Baumová, Vojtěch Bok, Kvido Flegel, Jan Doležal, Veronika Hošková, David Bozseník, Kevin Bosák, Tomáš Šotka, Štěpán Polak, Samuel Bosák, Jan Šena, Marian Keleši, Ondřej Grund, Jan Domes, Roman Hynčica, Tadeáš Petr, Alžběta Plachá, Adam Pacovský, Bruno Jednorowicz, Jonáš Vaníček, Kevin Kváš, Adam Svoboda, Stanislav Sanejstr.

Všem hráčům i rodičům patří díky za vzornou reprezentaci klubu a za pomoc s organizací turnaje.

Zdroj: HC Děčín