Rubriky
Sport Zprávy

Trutnov porazil Děčín i počtvrté v sezóně

Medvědi ani počtvrté nedokázali najít recept na svého soupeře z Trutnova. Letošní vzájemná utkání uzavřeli Trutnovští domácí výhrou 3:1.

Úvod utkání patřil domácímu celku, který se velmi brzy ujal vedení. Už ve třetí minutě totiž z prostoru mezi kruhy namířil svá mířidla naprosto přesně LUKÁŠ ABRAHÁM, jenž Michajlova prostřelil pod jeho vyrážečkou – 1:0. O chvíli později pak na domácího brankáře střílel Ondřej Sýkora, ale na Jeschkeho nevyzrál a přesný nebyl ani Jan Kaltenböck, jehož rána od modré čáry nechala vyniknout znovu brankáře domácího celku. Ve třinácté minutě nebyl daleko od vyrovnání Pavel Zajan, který se ocitl v těsné blízkosti Jeschkeho, ale svou střelu pak poslal pouze do jeho připraveného betonu. V závěru první třetiny pak před Michajlovem pálil Půlpán, ovšem ten trefil pouze jeho rameno. Nicméně po první třetině se do kabin šlo lépe Trutnovu, jenž měl jednobrankový náskok v zádech.

V pětadvacáté minutě druhého dějství střílel Fojt, ale Jeschke znovu nedovolil Medvědům srovnat. Místo toho hned z další akce Medvědi inkasovali podruhé. Po pěkné souhře Trutnova byl na konci celé akce osamocený DAVID SMÉKAL a po jeho prudké ráně pak musel Michajlov lovit puk ze své sítě podruhé 2:0. V polovině utkání se k další střele dostal Fojt, ale obranným zákrokem se do jeho střely vložil Píša, který tak pomohl trutnovskému brankáři, který tak nemusel vůbec zasahovat. V sedmatřicáté minutě nařídil rozhodčí trestné střílení pro Trutnov. Lukáš Kastner ale na Michajlova zkusil kličku do forhendu a brankář Děčína pak následnou střelu dokázal chytit. Domácí se tak třígólového náskoku nedočkali a Medvědi tak byli stále ve hře o kontaktní branku. Ta ale do konce prostřední části nepřišla ani po dělovce Lukáše Ziky a podruhé do kabin šli Trutnovští znovu s dobrou náladou, tentokráte ještě o jeden gól bohatší.

Medvědi se dočkali kontaktního gólu v sedmačtyřicáté minutě, kdy JAN KALTENBÖCK využil přesilovou hru střelou od modré čáry a propálil doslova vše, co mu stálo v cestě – 2:1. Děčín byl ve třetí periodě hodně aktivní a pohyb zlepšil i po vstřeleném gólu, ale vyrovnávací branka zatím nepřicházela. Šest minut před vypršením základní hrací doby tečoval před Jeschkem puk po střele Vaňka Jaroslav Hašek, ale gólman domácích kotouč ukryl mezi svými betony. Domácí pak měli dvě velké šance k navýšení stavu skóre, ale Michajlov svůj tým zachránil od pohromy. Necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny pak Michajlov odjel na střídačku a Medvědi to zkusili se šesti bruslaři v poli. Jenže ALEŠ PŮLPÁN se dostal ke kotouči ve středním pásmu a střelou do prázdné branky pak pečeti vítězství Trutnova – 3:1. Domácí tak nad týmem Děčína zvítězili počtvrté v sezóně.

HC BAK Trutnov – HC Děčín 3:1 (1:0; 1:0; 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Abrahám (Chytráček, Kastner), 26. Smékal (Janoušek, Chytráček), 59. A.Půlpán (Fedulov, Ukhin) – 47. Kaltenböck (Zika)

Sestava HC Děčín:
Michajlov (Lavinger) – Molnár, Hříbal, Chmel, Kaltenböck, Vaněk, Procházka, Hucek, Michajličenko – Hašek, Volráb, Zajan – Faigl, Oliverius, Zika – Fojt, Kopta, Sýkora – Chovanec

Vendula Zdražilová, HC Děčín