Rubriky
Sport Zprávy

Preview před utkáním BK ARMEX Děčín – ČEZ Basketball Nymburk

V úvodní duelu nadstavbové skupiny A1 Kooperativa NBL sehráli Válečníci na své palubovce drama hodné slavného Williama Shakespeareho, když ve druhém prodloužení zdolali Opavu 112:109. Fanoušci Děčína tak v ARMEX Sportcentru viděli letos již druhé prodloužení, to první bylo na konci základní části proti Nymburku. A právě několikanásobný úřadující český mistr přijede v úterý k nám.

Děčín sehrál zatím s Nymburkem dva zcela rozdílné zápasy. Na půdě Nymburku prohráli nelichotivým výsledkem 88:39, doma naopak mistra trápili, ten prohrával již o 17 bodů, ale přesto si vynutil prodloužení a nakonec vyhrál těsně 81:83.

Představovat tým Nymburku je téměř zbytečné, protože každý basketbalový příznivec ví, že je to dlouhé roky nejlepší český tým, který v tuzemské soutěži prohrává jen výjimečně. To platí i letos, kdy zatím padl z 23 zápasů pouze jednou, a to s druhými Pardubicemi 77:81. Je ale pravda, že v Děčíně vyhrál až v prodloužení, v Kolíně zvítězil o čtyři, a v Brně o sedm bodů. Přesto všechno zůstávají svěřenci trenéra Ronena Ginzburga obrovskými favority na další ligový titul.

Nymburk bodově táhne americký rozehrávač Bryon Allen (15,2 bodů na zápas), hned za ním je kubánské křídlo Howard Sant-Roos, který dává v průměru 13,1 bodů na zápas, k tomu má přes tři asistence, doskočí pět míčů a má nejvyšší průměrný rating z celého týmu (20,8). Dvojcifernými střelci jsou také Američan Anthony Meier (12,0) a Čech Vojtěch Hruban (11,3). Nymburk se v minulých dnech posílil o Američana Stephena Holta, který nahradil Christophera Hasse. Holt hrál kromě Ameriky také v Austrálii a Evropě, v zatím dvou odehraných zápasech za Nymburk má průměr 12 bodů na utkání. Vyrovnaná soupiska Nymburku je však plná dalších nebezpečných hráčů.

Vzájemné zápasy v základní části KNBL:
ČEZ Basketball Nymburk – BK ARMEX Děčín 88:39 (nejlepší střelci: Allen 16, Meier 12, Sant-Roos 12 – Pomikálek 9, P. Houška 8, J. Houška 6)
BK ARMEX Děčín – ČEZ Basketball Nymburk 81:83 po prodl. (Vyoral 22, J. Houška 14, P. Houška 13 – Hruban 29, Welsch 12, Allen 12)

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta