Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi podruhé porazili Sokolov 6:0, tentokráte na jeho ledě

K dohrávce pětadvacátého kola druhé hokejové ligy mířili Medvědi na západ Čech, kde se podruhé za sebou utkali se Sokolovem. A zrodil se úplně stejný výsledek, jako v sobotu v Děčíně. Zápas totiž znovu skončil výsledkem 6:0 ve prospěch Děčína.

Velkou šanci měl hned v úvodu utkání Jaromír Chmel, který z prostoru mezi kruhy svou střelou nechal vyniknout Hrušku v brance Sokolova. Poté musel ve svém brankovišti zasahovat Lukáš Lavinger, na něhož nebezpečně dorážel Sus. Medvědi si poté vypracovali další šance, ale kotouč za záda Hrušky se jim dostat nepodařilo. V jedenácté minutě už ale ano. Při hře čtyři na čtyři se ke střele dostal TOMÁŠ FAIGL a byl přesný – 0:1. O chvíli později to mohlo být o dvě branky, ale Medvědi nastřelili tyč domácí svatyně. V závěru prvního dějství měli domácí k dispozici trestné střílení po faulu na Martina Trapla. Ten ale samostatný nájezd zakončil přímo do lapačky Lukáše Lavingera. Skóre se pak už ani na jedné straně neměnilo a poprvé do kabin se tak šlo lépe Medvědům, kteří měli jednobrankový náskok.

Svou druhou přesnou trefu přidali Děčínští ve čtyřiadvacáté minutě, kdy taktéž při hře ve čtyřech hráčích na obou stranách mířil přesně mezi tři tyče JAROMÍR CHMEL – 0:2. V osmadvacáté minutě měli dvě obrovské šance domácí, Račanský a Čejka ovšem ztroskotali na Lavingerovi, který své čisté konto udržel. V polovině utkání dali hráči Děčína třetí gól, ten ale nebyl uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti. O chvíli později už se ale Medvědi radovali. MAREK MACEK svou střelou ke vzdálenější tyči rozvlnil sokolovskou klec potřetí – 0:3. Na konci druhé třetiny ujel Michal Oliverius sám na Hrušku, svou střelu ale poslal mimo. Jenže to ho mrzet nemuselo, hned na to totiž skóroval LUKÁŠ ZIKA a bylo to už 0:4.

Třetí třetina ještě ani pořádně nezačala a Hruška musel znovu lovit kotouč ze své sítě. MAREK MACEK zavěsil puk do odkryté domácí sítě a zvýšil na 0:5. Po nepřesné střele Čejky před děčínskou brankou pak šli Děčínští do úniku a před Hruškou se k pořádné střele napřáhl LUKÁŠ ZIKA, jenž Hrušku opět prostřelil – 0:6. Sokolovští se snažili alespoň o čestný úspěch, ale Lukáš Lavinger nic takového nepovolil. Podruhé za sebou si tak připsal čisté konto. Medvědi porazili Sokolov znovu 6:0 a v tabulce druhé ligy postoupili na sedmé místo.

HC Baník Sokolov – HC Děčín 0:6 (0:1; 0:3; 0:2)
Branky a nahrávky: 11. Faigl (Vacek), 24. Chmel (Navarra), 32. Macek (Chmel), 40. Zika (Oliverius), 42. Macek (Navarra, Zdvořáček), 48. Zika (Oliverius)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Hříbal, Molnár (A), Chmel, Zdvořáček, Kaltenböck, Vaněk, J. Procházka, Hucek – Volráb, Zajan, Navarra – Oliverius (C), Zika, Vacek – Faigl, Kopta, Macek – Vykouk, Sýkora

Vendula Zdražilová, HC Děčín