Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoPostrádá nářadí
RUMBURK Rumburští policisté šestého ledna letošního roku vyjížděli do Jiříkova na Rumbursku.  Z místních garáží se začátkem letošního roku ztratilo především pracovní nářadí. O nevítané návštěvě vypovídají stopy násilí. Majitel postrádá úhlové brusky, vrtačky a další pracovní nářadí v hodnotě přesahující šestnáct tisíc českých korun. Lednový případ šetří policisté s ohledem na přečin krádeže.

Přišel o telefony
DĚČÍN – Do šatny zaměstnanců jednoho z děčínských podniků v Rozbělesích služebně zavítali třetího ledna letošního roku podmokelští policisté z Děčína.  Ze skříňky zaměstnance zmizely během několika málo minut odložené mobilní telefony. Vzhledem ke stopám na místě události se policisté zaobírají také verzí možného přečinu krádeže.  Kromě možného lapky začali pátrat také po aparátech zn. Nokia a Samsung. Dle majitele se jejich hodnota pohybuje na hranici tří a půl tisíce českých korun.

Byl podveden?
KRÁSNÁ LÍPA Krásnolipští policisté obdrželi informace, které ukazují směrem k možnému přečinu podvodu.  Oznamovatel informoval policisty o vydání třinácti tisíc českých korun za účelem pořízení nových zimních pneumatik včetně disků. Část finanční hotovosti se mu vrátila, nicméně zbytek peněz doposud neobdržel. Protistrana se odmlčela a devět tisíc českých korun stále chybí …

Našel se ve sklepě
DĚČÍN  Policisté z Podmokel prověřují od konce loňského prosince případ možného přečinu krádeže. Na půdě zdejšího obytného domu jsou dřevěné kóje, ve kterých si jejich majitelé odkládají různé věci. V jedné z nich se nacházel snowboard s vázáním v hodnotě tří a půl tisíce českých korun. Ten se záhadným způsobem bez vědomí majitelky ocitl ve sklepních prostorách domu. Podivné okolnosti výskytu zimního vybavení na jiném místě prověřují policisté

Nesplacené pohledávky
ČESKÁ KAMENICE Českokameničtí strážci zákona prověřují v těchto dnech možný přečin podvodu, ke kterému mohlo dojít prostřednictvím uzavření úvěrové smlouvy v polovině loňského roku. Žadatelka požádala o úvěr ve výši osmi tisíc českých korun. Finanční prostředky využila na nákup černé elektroniky. Podmínky smlouvy do současné chvíle nenaplnila, a tak se zasažená společnost obrátila na policisty.

Děčín 9. ledna 2017 
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín