Rubriky
Sport Zprávy

Mladší žáci obsadili v České Lípě první místo

hc_decin_mladsi-zaciMl.žáci „C“ se po Vánocích zúčastnili mezinárodního turnaje v České Lípě, za účasti týmů z Čech, Polska, Slovenska, Německa a Lotyšska. První den Děčín narazil na prvního soupeře ve skupině HC Velvary, složený z hráčů Sparty a Roudnice. Po skvělém startu Děčína, který šel do vedení o 4 branky, si pak hokejisti Děčína dokráčeli pro vítězství 9:4. Druhý zápas ve skupině narazil Děčín na soupeře z Německa, HC Molot Hamburk a po skvělém týmovém výkonu, zvítězil Děčín 10:0.
Druhý hrací den se Děčín utkal s favoritem ze Slovenska, HC Iskra Partizánské. Děčín byl od začátku zápasu lepším týmem a po vyrovnaném zápase se Děčín mohl radovat z vítězství 5:2. Poslední utkání ve skupině si Děčín s chutí zastřílel proti oslabenému Varnsdorfu, což znamenalo hladké vítězství 12:0 a zároveň si zajistil první místo ve skupině.
Závěrečný den turnaje Děčín bojoval v semifinále s lotyšským týmem Talsa. Od začátku to byl taktický boj, ale pomalu se misky vah převažovaly na stranu Děčína, který v druhé polovině zápasu převálcoval soupeře a vítězstvím 9:2 si probojoval cestu do finále.
Finále se neslo ve znamení reprízy utkání ze základní skupiny, když Děčín opět vyzval hráče z Velvar, kteří během turnaje ukázali svou sílu. Začátek utkání vyšel lépe soupeři, který se brzy ujal vedení 2:0, ale Děčín se nevzdával, pořád tahal za kratší konec, až do stavu 4:2 pro Velvary. V tento moment ukázal Děčín svého výborného týmového ducha a dokázal obrátit nepříznivé skóre ve svůj prospěch, a to na 8:4 a tím i vítězství v turnaji.
Chtěli bychom poděkovat všem hráčům za bojovnost a výborný týmový výkon a také všem rodičům, kteří nám po celou dobu turnaje hlasitě fandili.
Trenéři HC Děčín