Rubriky
Sport Zprávy

Klášterec ani potřetí nenašel recept na Děčín. Ten zvítězil těsně 4:3

Dohrávku čtyřiadvacátého kola měli hokejisté Děčína na programu ve středu 18. 1. 2017, kdy na svém ledě přivítali svého tradičního rivala z Klášterce nad Ohří. A i potřetí svého soupeře dokázali porazit. Po napínavém boji se nakonec zrodil těsný výsledek 4:3.

Zápas ještě ani pořádně nezačal a Kaššák musel poprvé lovit puk ze své sítě. Ve třinácté vteřině totiž vyslal do úniku Jan Kaltenböck LUKÁŠE ZIKU, který pak těsně před hostujícím brankářem poslal kotouč za jeho záda – 1:0. Ještě v téže minutě zahrozili hosté před Lavingerem, konkrétně pak Lukáš Hrdlička a brankář Děčína mu vystavil stopku v podobě efektního semaforu. V šesté minutě se tváří v tvář Lavingerovi ocitl Vladislav Vrtek, ale ani tentokráte se Klášterečtí neprosadili. Šance střídala šanci na obou stranách a v deváté minutě pak měl dobře seřízená mířidla Jaroslav Hašek, jenž nebezpečně vystřelil a také Kaššák se zaskvěl semaforem. V osmnácté minutě měli hosté k dispozici přesilovou hru a tu dokázali bleskurychle využít. LUKÁŠ HRDLIČKA si převzal kotouč po neúspěšné střele Miroslava Kuncla a před Lavingerem byl nekompromisní – 1:1. Rázem tak bylo vyrovnáno a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Stejně tak jako úvod první třetiny patřil Medvědům i začátek té druhé. Už ve dvaadvacáté minutě totiž střílel z levého kruhu na Kaššáka Daniel Volráb, ale ten vyrazil kotouč pouze před sebe a stejný hráč pak našel na pravém kruhu ideálně postaveného JAROSLAVA HAŠKA, který svou jedovkou propálil hostující branku a Medvědi tak znovu vedli – 2:1. O pět minut později ale bylo opět srovnáno. Chybu děčínské rozehrávky v obranném pásmu potrestal ONDŘEJ TOUŠEK, jenž se před Lavingerem nemýlil – 2:2. V šestatřicáté minutě už to ale znovu neplatilo. V přesilové hře DOMINIK MÁLEK svým prudkým nahozením nakonec zavěsil kotouč za záda Kaššáka a strhl vedení znovu na stranu svého celku – 3:2. V závěru druhé třetiny pak oba týmy měly po jedné šanci, ale oba gólmani už za svá záda kotouč nepustili. Podruhé do kabin se tak šlo lépe Medvědům, kteří v zádech měli těsný jednobrankový náskok.

O ten ale zase přišli. Ve čtyřiatřicáté minutě při signalizovaném vyloučení děčínského hráče se Klášterečtí dokázali trefit zásluhou LUKÁŠE HRDLIČKY a opět tak hosté své manko smazali – 3:3. Při početní výhodě Děčína z pravého kruhu vyslal jedovku Daniel Volráb, který pálil do odkryté klece hostů. Do střely ovšem padl obětavě Michal Žižka a zabránil tak vedoucí brance Děčína. I v přibývajícím časem hrály oba týmy útočně a snažily se tak jít do vedení. Jenže to se nikomu nedařilo a zásluhu na tom měli také brankáři. Když už to vypadalo, že zápas dojde do prodloužení, v osmapadesáté minutě zavelel VÁCLAV RACEK. Ten svůj důraz před hostující brankou dokázal přetavit opět ve vedoucí gól a v tu chvíli na tom byli lépe Medvědi – 4:3. Hned na to se dalo očekávat, že se hosté pokusí o powerplay, jenže domácí hráči hráli takticky velmi dobře dlouho tak nedovolili Kaššákovi, aby opustil svoji klec. Podařilo se to až sedmadvacet vteřin před vypršením třetí třetiny, ale to už nebylo Klášterci nic platné. Medvědi své těsné vedení uhájili až do závěrečné sirény a připsali si tak veledůležité tři body do druholigové tabulky.

HC Děčín – HC Klášterec nad Ohří 4:3 (1:1; 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Zika (Kaltenböck, Vaněk), 22. Hašek (Volráb, Racek), 36. Málek (Racek), 58. Racek (Hašek, Volráb) – 19. Hrdlička (Vrtek, Cestr), 27. Toušek (Charousek, Macháček), 44. Hrdlička (Vrtek, Mála)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Vaněk, Katenböck, Hříbal, Málek, Procházka, Hucek, Kvaček – Hašek, Volráb, Racek – Faigl, Zika, Oliverius – Fojt, Vacek, Sýkora – Rubeš F., Kopta

Vendula Zdražilová, HC Děčín