Rubriky
Sport Zprávy

Po bojovném výkonu nakonec Medvědi padli s Kobrou 3:6

kobraHokejisté Děčína přivítali na svém ledě v sobotu 10.12.2016 pražskou Kobru, která je současným lídrem ve skupině Západ. Medvědi dvakrát dokázali srovnat nepříznivý stav, nakonec hosté v závěru třetí třetiny odskočili na rozdíl dvou branek a šestý zásah přidali do prázdné děčínské klece při powerplay.

Zápas začali lépe hosté, kteří se dostávali do šancí. Medvědi postupně ale vyrovnali hru a dlouho se čekalo na úvodní branku zápasu. V jedenácté minutě pálil od modré čáry Hucek, po jeho ráně se kotouč odrazil od jeho betonu k najíždějícímu Václavu Rackovi, jenž promáchl. Kdyby ho trefil přesně, zřejmě by odkrytou klec neminul. O chvíli později se pak tváří v tvář Lavingerovi ocitl Hlinka, který dělovkou chtěl prostřelit Lavingera. Ten ale vytasil přesný zákrok svojí vyrážečkou a Medvědy tak podržel. Na počátku osmnácté minuty se už ale skóre měnilo. A sice na straně pražské Kobry. DANIEL VLACH se v přesilové hře nejlépe zorientoval ve skrumáži před děčínskou brankou a dokázal prostrčit puk za záda Lavingera – 0:1. Z vedení se ale hosté radovali pouhých jednačtyřicet vteřin. Medvědi totiž našli bleskovou odpověď. RADEK FOJT šikovně před hostující svatyní tečoval střelu Jaromíra Chmela od modré čáry a bylo vyrovnáno – 1:1. V závěru prvního dějství měl ještě dvě šance děčínský „Chára“ Dominik Málek, ale ani jedna jeho střela mezi třemi tyčemi neskončila.

Úvod druhé třetiny patřil domácím hráčům. Ti si vytvořili souvislý tlak před brankou Kobry, který trval téměř pět minut. Hosté se ale oklepali a poté se i oni dostávali do dalších šancí a v devětadvacáté minuté pak strhli vedení znovu na svou stranu. JIŘÍ JAKEŠ doklepl do děčínské branky střelu od modré čáry a jeho tým šel opět do vedení – 1:2. A když v šestatřicáté minutě přidal další přesnou trefu JAKUB JEDLIČKA, který střelou švihem překonal Lavingera a poslal Kobru do dvoubrankového náskoku – 1:3, šli podruhé do kabin Medvědi s vědomím, že budou muset dohánět dvougólové manko.

V čase 41:39 využili Medvědi velmi rychle svou přesilovou hru, když MICHAL OLIVERIUS doklepl do branky Kobry nahození kotouče od Ondřeje Sýkory a byli zpátky díky kontaktnímu gólu ve hře – 2:3. Poté domácí ožili a čím dál více se tlačili před hostující branku. V jednapadesáté minutě pak střílel od modré čáry DOMINIK MÁLEK a jeho lehčí projektil nakonec doplachtil až za záda Pavla Bílka, který na střelu vůbec neviděl – 3:3. Jenže za dvě minuty si své vedení hosté vzali zase zpět. LUBOŠ VACEK svou dalekonosnou střelou překonal domácího brankáře a jeho tým potřetí v utkání vedl – 3:4. V sedmapadesáté minutě měli Pražané znovu náskok o dva góly. JAKUB JEDLIČKA našel skulinku mezi betonem Lavingera a pravou tyčkou jeho branky a Kobra měla znovu náskok o dvě branky – 3:5. V závěru třetí periody pak hráli Medvědi powerplay a hosté pak pečetili své vítězství. Jedlička zpoza domácí branky poslal puk ŠIMONU ANTONČÍKOVI, který byl na pravém kruh připraven a nebyl pro něho problém poslat puk do opuštěné klece – 3:6. Medvědi tak nakonec nezískali ani bod a v tabulce klesli na šesté místo.

HC Děčín – HC Kobra Praha 3:6 (1:1; 0:2; 2:3)
Branky a nahrávky: 18. Fojt (Chmel), 42. Oliverius (Sýkora, Faigl), 51. Málek (Volráb, Hašek) – 18. Vlach (Antončík, Jakeš), 29. Jakeš (Jedlička), 36. Jedlička (Jakeš, Antončík), 53. Vacek (Vlach, Matějček), 57. Jedlička (Jakeš), 60. Antončík (Jedlička)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Vaněk, Molnár, Chmel, Málek, Saska, Hucek – Hašek, Volráb, Zajan – Faigl, Racek, Oliverius – Fojt, Vacek R., Sýkora – Chovanec, Kopta

Vendula Zdražilová, HC Děčín