Rubriky
Sport Zprávy

Děčín hlásí posilu reprezentačního kalibru – Lukáše Palyzu!

lukas-palyzaBK ARMEX Děčín se dohodl na spolupráci s Lukášem Palyzou. Sedmadvacetileté 202 cm vysoké reprezentační křídlo by mělo v děčínském dresu odehrát tuto plus další dvě sezóny.

Lukáš je odchovancem ostravského basketbalu, odkud ve svých 21 letech přestoupil do Nymburka, se kterým získal 3 tituly mistra ČR a 3x triumfoval také v Českém poháru. Jeden rok potom strávil v bundesligovém klubu medi Bayreuth, který v současné době drží třetí příčku německé nejvyšší soutěže. Minulou sezónu a dosud odehranou část té letošní odehrál v Prostějově, kde za zatím odehraných 12 kol nastřílel 230 bodů, což z něho s průměrem 19,2 bodu na utkání činí nejlepšího dosavadního střelce KNBL.

Lukáš Houser (generální manažer BK ARMEX Děčín): „Lukáš je přesně tím hráčem, který by nám měl zapadnout do naší mozaiky. Nejsme na tom tak, že bychom museli za každou cenu přivést nějakého hráče. Když se ale naskytla možnost získat právě Lukáše, udělali jsme vše, co bylo v našich silách a možnostech, aby se stal Válečníkem.“

Lukáš Palyza: „Děčín dlouhodobě disponuje velice kvalitním kádrem, ve kterém působí hráči a lidé, kteří mají bohaté zkušenosti s reprezentačním a evropským basketbalem. Cítím, že se nacházím ve fázi kariéry, kdy je mým cílem vyhrávat zápasy a bojovat o ty nejvyšší mety. Osobně bych si přál, aby se mi povedlo velice rychle se přizpůsobit novému stylu hry, což povede k posílení děčínského týmu, tradičnímu boji o ligové medaile a zvýšení konkurenceschopnosti mistrovskému Nymburku v právě probíhající sezoně.

Pro Palyzův start ve válečnickém dresu je třeba vyřídit potřebné formality. Nejbližší utkání Děčína v rámci poháru Sixt Alpe Adria Cup ve slovinské Rogašce se nestihne, ale na utkání na horké půdě Lions J. Hradec v sobotu 3. 12. už by měl být nový hráč trenéru Budínskému k dispozici.
Zdroj: www.bkdecin.cz