Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoZastavili motorkáře
DĚČÍN – Letos v úterý sedmadvacátého září časně ráno zastavili hlídkující policisté v centru Děčína projíždějícího motorkáře. Důvodem jeho zastavení byla silniční kontrola, jejíž prostřednictvím se posléze ukázalo, že její řidič je pod vlivem alkoholu. Vzápětí společně v doprovodu policistů navštívil děčínské policejní ředitelství, kde proti němu o několik hodin později policejní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání pro spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Stačí chvilka a jste bez
DĚČÍN – Zapomenutá pánská kabela přivedla jejího majitele až k telefonátu na tísňovou linku 158. Muž operačnímu důstojníkovi oznámil její ztrátu čtyřiadvacátého září letošního roku, včetně osobních věcí, dokladů a finanční hotovosti uvnitř. Peněženka s mobilním telefonem zmizely také. Ztráty se původně pohybovaly okolo částky 6.300,- Kč. Děčínští policisté případ z parkoviště místního obchodu prověřují s ohledem na přečin zatajení věci.

I v Rumburku ohlásila místním policistům zdejší obyvatelka ztrátu volně odložené kabelky, kterou zanechala pod židlí v rumburském obchodním domě na Třídě 9. května. Žena o ni přišla devětadvacátého září letošního roku společně s mnoha osobními věcmi včetně peněženky, mobilního telefonu zn. Asus a platební karty. Škodu spočítali na sedm a půl tisíce českých korun. Rumburští strážci zákona případ šetří s ohledem na přečin zatajení věci společně s přečinem neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Nepříjemné probuzení

DĚČÍN – Obdobnou zkušenost za sebou má oznamovatel z Děčína, který o svou peněženku s doklady a finanční hotovostí přišel během cesty vlakem z Doks do Děčína. Při cestě si na chvilku v kupé zdřímnul, čehož zřejmě využil neznámý lapka a připravil mu tím škodu ve výši 400,- Kč. Policisté cestovní nepříjemnost prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Klubko rozmotali
VARNSDORF – Varnsdorfští policisté od dvaadvacátého září letošního roku pracovali na případu krádeže, ke kterému mělo dojít ve varnsdorfském baru v Kmochově ulici. Jeho návštěvník tam během hodinky přišel o finanční hotovost z volně odložené pánské peněženky. V portmonce se nacházela česká i zahraniční měna, což při zhodnocení kompletní škody vytvořilo částku bezmála pětadvaceti a půl tisíce českých korun. O týden později policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže jednačtyřicetileté ženě z Čekoslipska.

Postrádají nářadí

DĚČÍN – Při rekonstrukci objektu bývalé děčínské polikliniky se v noci z úterý na středu osmadvacátého září letošního roku ztratilo nářadí v hodnotě osmatřiceti tisíc českých korun. Indicie na místě činu mluví pro přečin krádeže, kterým se zabývají policisté z nedalekého obvodního oddělení. Mezi ztraceným nářadím byly např. brusky a další nezbytní pomocníci ve stavebnictví.

Děčín, 30. září 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín