Rubriky
Sport Zprávy

T. Vyoral: Jeden hráč neporazí celý tým

24-10-2016-t-vyoral-jeden-hrac-neporazi-cely-tym1Sobotní zápas s Prostějovem nabídl atraktivní basketbal a napínavý průběh s vítězným koncem pro Válečníky, kteří vyhráli 90:76. Tým bodově táhl rozehrávač Tomáš Vyoral, jenž byl s 22 body (trojky měl 3/6, TH 9/10) nejlepším střelcem Děčína, k tomu přidal šest asistencí, měl také nejvyšší rating z celého týmu, a po utkání se spokojeně usmíval.

• Z hlediště byl dnešní zápas moc hezký. Jak jste to viděl vy z palubovky?
Myslím si, že divákům se musel zápas líbit. Celou dobu jsme vedli, po poločase jsme si to sice trochu zkomplikovali naší špatnou hrou v obraně a ztrátami, ale jinak celou dobu jsme byli minimálně vždy o krok napřed. V poslední čtvrtině jsme se však zkoncentrovali a zápas jsme měli pod kontrolou.

• Byl to klasický mač s Prostějovem?
Bylo to hodně vyhecované, což tyhle naše duely charakterizuje. Prostějov táhl jen Lukáš Palyza, bylo to hodně individualistické, nicméně tři čtvrtiny se náš drželi, ale pak jsme je naštěstí párkrát ubránili a dovedli jsme to do úspěšného konce.

• Dnes se asi rozhodovalo ve třetí čtvrtině, kde Prostějov takřka vymazal svoji ztrátu…
To ano, ale vždy, když jsme dostali koš, byli jsme schopni odpovědět. To bylo důležité, že Prostějov nešel přes nás. Tyhle zápasy jsou také dost o psychice, a my jsme doma hodně silní. Věříme si víc, než venku.

• Co dnes rozhodlo?
V útoku se nás zapojilo daleko víc, než u soupeře. Jeden hráč zkrátka neporazí celý tým. A také to, že když jsme potřebovali, dokázali jsme je zastavit, pak dát nějaký koš a znovu jim utéct.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Autor/Foto: Luděk Černý, Princip