Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi začnou druhou čtvrtinu soutěže doma s Klatovy

klatovyPrvní čtvrtina základní části je minulostí a ve středu 26. 10. 2016 začínají první odvetná utkání. Medvědi v rámci desátého kola přivítají na svém ledě západočeské Klatovy.

Děčínští Medvědi mají za sebou vydařené sobotní utkání, ve kterém skolili lídra tabulky, a sice Vrchlabí. V něm nejprve sahali po třech bodech, nakonec i o jednu branku prohrávali, aby nakonec dokázali srovnat a následně dovést utkání do vítězného konce v prodloužení. Do sestavy se vrátili uzdravení Michal Oliverius a Tomáš Faigl a oba se zapsali do statistik. Takový zápas rozhodně hokejisty Děčína nakopl a i dnes se budou snažit, aby si před svými diváky znovu připsali nějaké body. Navíc proti Klatovům vyhráli na jejich ledě hned v prvním kole, takže doma budou chtít tuto výhru potvrdit. V tabulce jsou Děčínští na sedmém místě s jedenácti body.

Klatovští mají nyní za sebou dvě výhry po sobě. Farma extraligové Plzně si dokázala nejprve poradit s Kláštercem a poté v západočeském derby také se Sokolovem. V tabulce se Klatovští dostali na šesté místo před tým Děčína. Na svém kontě mají o jeden bod více, tedy dvanáct a jsou šestí. A protože v prvním měření sil na své ledě Medvědům podlehli, tento neúspěch se budou snažit napravit a také se pokusí z cizího ledu urvat nějaké body. Zda se jim to podaří, nám samozřejmě napoví až samotné utkání.

Jak už bylo zmíněno, v prvním letošním vzájemném měření sil zvítězili hokejisté Děčína na ledě Klatov 4:1, v dnešní první letošní odvetě tak Klatovští mají Medvědům co vracet a určitě mají i velkou motivaci předchozí prohru napravit. Čeká nás jistě zajímavý duel, který si rozhodně nenechte ujít.

Zápas na děčínském zimním stadionu začíná ve středu 26. 10. 2016 v 18. hodin a všichni jste do hlediště srdečně vítáni. Přijďte Medvědy povzbudit a buďte jejich šestým hráčem. Vaše hlasivky budou potřebovat.

Online přenos: HC Děčín – SHC Klatovy

Vendula Zdražilová, HC Děčín