Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoNovodobí sňatkový podvodník

DĚČÍN Děčínští policisté dvanáctého srpna letošního roku zahájili trestní stíhání proti čtyřiačtyřicetiletému muži žijícímu v Praze, t.č. učitele na  pražské základní škole. Ten se v současné chvíli potýká s následky zločinu podvodu, který mu v konečném důsledku kromě jiného může přinést i trest odnětím svobody na dvě léta až osm let. V rámci policejního prověřování vyšlo v uplynulých měsících najevo, že muž v období od března 2014 do ledna 2016 na různých místech České republiky navazoval účelové osobní vztahy s ženami ve snaze v nich probudit důvěru a později z nich vylákat finanční prostředky. Z jeho úst se linuly slova probouzející důvěru, nabídky k sňatku a ke zplození potomků, což vedlo oslovené ženy k touze pomoci. Pod různými záminkami (nemoc, úmrtí blízké osoby, dopravní nehoda zapůjčeného vozidla, vlastní selhání atd.) je žádal o poskytnutí finančních prostředků v různé výši. Dvě z dosud zjištěných zástupkyň něžného pohlaví jeho prosby vyslyšely a postupně mu nezávisle na sobě obstaraly finanční prostředky v celkové výši 3.676.800,- Kč. Obviněný se s ženami seznamoval prostřednictvím internetových seznamek.

Policisté nevylučují, že by oslovených žen v souvislosti s tímto případem mohlo být více a současné ztráty nemusejí být konečné. Pokud Vám tyto řádky připomínají vlastní příběh, který jste doposud nikde neoznámily a i Vás oslovil tento muž, učiňte tak nyní na nejbližší policejní stanici či na tísňové lince 158.

Kočárek našla našla

VARNSDORF Varnsdorfští policisté začátkem letošního září začali pracovat na případu zmizení speciálního kočárku zn. Corzo. Nepostradatelný dopravní prostředek pro postiženou osobu v hodnotě 45.070,- Kč zanechala jeho majitelka volně odložený na chodbě činžovního domu ve Varnsdorfu, kde jej bohužel už sedmého září letošního roku dopoledne nenalezla. O pár hodin později obdržela od známé informaci, že kočárek se nachází před domem volně dostavený v Nemocniční ulici ve Varnsdorfu. Bohužel chyběla stříška a několik osobních věcí.  Po sečtení škod se částka nakonec ustálila na 8.300,- Kč. Nepříjemnost zdejší strážci zákona šetří s ohledem na přečin krádeže.

Požár auta v Kyjově

KRÁSNÁ LÍPAPolicisté z Krásné Lípy včerejšího dne ráno vyjížděli k požáru osobního automobilu v Kyjově. Krátce před sedmou hodinou ráno majitel zeleného vozu zn. VW Passat Variant  zpozoroval, že mu hoří přední polovina auta parkujícího před domem. Na místo vyjeli také hasiči a odborník na požáry. Podle prvotních zjištění se ukazuje, že požár byl založen zřejmě úmyslně. Ke zranění nedošlo. Škoda v současné chvíli dělá 26.500,- Kč. Policisté událost šetří s ohledem na možný přečin  poškození cizí věci.

Děčín, 12. září 2016
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín