Rubriky
Sport Zprávy

Tomáš Vyoral o přípravě

tomas-vyoral_Foto Princip Ludek CernyTomáš Vyoral byl jednou z klíčových postav děčínského celku v uplynulých dvou sezónách. Obě byly nejúspěšnější v historii klubu. Syn slavného otce, člen širšího reprezentačního mužského výběru, skromný třiadvacetiletý mladík s místem narození v německém Weissenfelsu. Příznivci ARMEXu jej mají hluboce zapsaného v paměti. Jak viděl letní přípravu?

Vyo, jaks viděl dosavadní přípravu? Letní i zápasovou?

Letní příprava proběhla podle mě dobře, neměli jsme žádná vážnější zranění a tudíž jsme mohli absolvovat tréninky ve vysokém počtu. Často se k nám připojují ještě mladší hráči, takže někdy nás na tréninku byla fakt banda. Co se týče zápasů (dosud Zhořelec doma a tři soupeři na SVK tour 2016 – Komárno, Prievidza a Handlová) je určitě ještě hodně co vylepšovat a to převážně v obraně.

Co si myslíš o slovenských soupeřích a jak se Tobě osobně zatím hraje na prahu nové sezóny?

Soupěři na Slovensku byli kvalitní. Komárno má zkušený kádr, připravují se nejen na slovenskou ligu, ale také na mezinárodní Adria Cup. Prievidza byla sice v úzké rotaci, ale také šlo o samé zkušené hráče – ti budou hrát dokonce kvalifikaci o Champions League, kam i když nepostoupí, tak je čeká Fiba Europe Cup. V přípravných zápasech jde ale především o nás. A my jsme první dva zápasy nezvládli hlavně v obraně, kdy jsme dostali skoro 90 bodů. Třetí zápas jsme Handlovou porazili v celku dobrou obranou a v útoku to výborně lepilo Pomimu (6 trojek z 8 pokusů). Na Handlové bylo vidět, že se teprve dávají dohromady, že jde o nově vytvořený tým s nám dobře známými Lubošem a Jirkou. Mně osobně se zatím herně nedaří podle představ, ale jsme stále herně v začátku a já doufám, že se postupem času zlepším i já.

Sledoval si v létě reprezentaci v olympijské kvalifikaci a pak turnaj na OH?

Celé léto jsem sledoval, jak si vede mužská repre. V kvalifikaci na OH rozhodla podle mě prohra s Lotyšskem, tím pádem už v semifinále kluci narazili na domácí Srby a bylo po šanci se dostat na OH. Olympiádu jsem sledoval pořád. V průběhu turnaje jsem si oblíbil hru Australanů, bohužel je v semifinále zastavili výborně bránící Srbové. Finále byla jasná show Američanů a myslím, že si to zasloužili. Celý turnaj odehráli bez prohry a ukázali všem že jsou stále nejlepší.

Mrzelo Tě hodně, že příušnice zhatily Tvé šance, abys byl součástí mužské repre v létě a jaké sis dával v průběhu play-off možnosti?

Určitě mě to mrzelo moc. Celý rok makám na tom, abych alespoň dostal pozvánku do nároďáku, a když přijde, tak onemocním. Bohužel se s tím nedalo nic dělat a budu se snažit poprat o místo v sestavě příští rok.

Díky za rozhovor a hodně zdaru do blížící se sezóny!

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Luděk Černý, Princip