Rubriky
Zprávy

Revitalizace sídliště v Březinách pokračuje

parkovani breziny_alesoKvůli postupující stavbě musejí řidiči uvolnit prostor bývalého hlídaného parkoviště a svá vozidla odstavovat za autobusovou zastávkou. Město za první etapu revitalizace sídliště zaplatí zhruba 40 milionů korun.

Práce na první etapě revitalizace sídliště v Březinách postupují do další fáze. Hotovou část bezprostředního okolí školy již budou moci obyvatelé sídliště využívat i s novými parkovacími místy. „Je nutné, aby lidé respektovali parkovací místa, která jsou jasně vyznačena zámkovou dlažbou a dbali dopravního značení. Dodržování parkovaní bude dohlížet městská policie,“ řekla Marie Blažková, primátorka města. Práce dále budou pokračovat od mateřské školy k bývalému hlídanému parkovišti. Řidiči budou muset pro parkování využívat například prostor za autobusovou zastávkou. Nahodilé parkování v hotové části již totiž nebude možné. „V sídlišti se pohybuje stavební technika, a pokud lidé nebudou dodržovat dopravní značení, budeme muset přistoupit ke zvýšené kontrole ze strany městské policie a řidiče pokutovat,“ doplnila primátorka města. Radnice tím chce zajistit volný pohyb po sídlišti nejen prováděcí firmě, ale také složkám Integrovaného záchranného systému. Práce, které začnou příští týden v pátek, potrvají zhruba dva měsíce.

Revitalizace sídliště je rozdělena do tří etap. První etapa zahrnuje ulici Kosmonautů v okolí školy, druhá etapa zahrnuje zbytek ulice Kosmonautů a severní část sídliště. Třetí etapa řeší východní část. Město se pro úpravu sídliště rozhodlo i přesto, že na revitalizaci nedostalo žádnou dotaci a veškeré finance tak půjdou z rozpočtu města. „Chápu, že revitalizace sídliště v Březinách přináší s sebou značná omezení. Nezbývá nám však nic jiného, než je strpět. Věřím, že revitalizace přispěje ke zlepšení kvality života obyvatel vašeho sídliště,“ dodala Marie Blažková.

Zdroj: Magistrát města Děčín