Rubriky
Sport Zprávy

Kobra s Děčínem prohrávala, ale nakonec dovedla zápas do vítězného konce. Do prahy tak putují všechny tři body

kobra-prahaV sobotu 17. 9. 2016 přivítali na svém ledě hokejisté Děčína pražskou Kobru. V první třetině se dostali do vedení 1:0, pak už ale úřadovali pouze hosté, kteří dokázali srovnat a také skóre zápasu otočit na svou stranu. Nakonec zvítězila 4:1.

Hned v první minutě ohrozil Lukáše Langera Daniel Volráb, který střílel z pravého kruhu, ale hostující brankář svůj tým podržel. Na přelomu čtvrté a páté minuty byly k vidění dvě velké šance, a to na obou stranách. Nejprve střelu do odkryté branky Kobry poslal Tomáš Faigl, ale Langer se stihl fantasticky přesunout zpět a jen díky němu se neměnilo skóre. O chvíli později pak zahrozili také Pražané, konkrétně Cafourek, jenž ale opuštěný puk před domácí brankou nedokázal nadvakrát došťourat za záda Michajlova. O minutu později už se ale měnil stav. DANIEL VOLRÁB si sjel do těsné blízkosti brankáře Kobry a poté ho svou jedovkou prostřelil – 1:0. Ve třinácté minutě se pěknou individuální akci prezentoval Lukáš Tůma, ale z těsné blízkosti Michajlova neprostřelil. Když se ani v závěru první části netrefil ve vlastním oslabení z dobré pozice Jedlička, skončila první třetina lépe pro Děčín který měl jednobrankový náskok v zádech.

Začátek druhé periody patřil Kobře, která se dostala do úniku dvou na jednoho. Na konci této akce byla dělovka Antončíka, po které zazvonila tyč děčínské svatyně. Hosté ve druhé třetině přidali na tempu a několikrát zahrozili před Michajlovem. Asi největší šanci měl Jiří Jakeš, jenž puk namířil mezi betony Martina Michajlova, ale ochránce děčínské branky je včas sklapl. V polovině utkání se ocitl tváří v tvář Langerovi Radek Fojt, jenže kotouč se mu nepodařilo procedit mezi betony hostujícího brankáře. Ve třiatřicáté minutě pak využili svou početní výhodu hráči Kobry, když se přesně mezi tři tyče trefil MARTIN MATĚJČEK, který vyrovnal na 1:1. Od té doby byli Pražané ještě více aktivní a čím dál více se tlačili před domácí branku. A svůj tlak dokonale využili v samotném závěru druhého dějství, když DANIEL VLACH doslova procedil puk za záda Michajlova – 1:2. Po druhé třetině se tak šlo do kabin lépe hostům, kteří otočili průběh zápasu.

A s Medvědy to nevypadalo dobře ani na začátku poslední části hry. Hned na začátku totiž hráli hosté další přesilovou hru a i v tomto případě ji dokázali velmi brzy proměnit. DOMINIK ŠTEINER se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Michajlovem a poté poslal puk za jeho záda – 1:3. V pětačtyřicáté minutě zatáhl za záchrannou brzdu Ondřej Sýkora a sudí nařídil trestné střílení. LUKÁŠ TŮMA pak svůj nájezd přetavil ve čtvrtý gól Kobry, která tak získala pohodlný třígólový náskok – 1:4. Medvědům se už nepodařilo snížit ani v závěru, když Michal Oliverius neproměnil nařízené trestné střílení. Závěr zápasu si už Kobra pohlídala a žádné drama nedopustila. Děčínský led tak vyloupila a získala všechny tři body do tabulky.

HC Děčín – HC Kobra Praha 1:4 (1:0; 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Volráb (Hašek) – 33. Matějček (Tůma, Slanina), 40. Vlach (Hlinka), 42. Šteiner (Kolařík), 45. Tůma (TS)

Sestava HC Děčín:
Michajlov (Šticha) – Vaněk, Molnár, Procházka T., Zdvořáček, Hucek, Chmel, Procházka J. – Hašek, Volráb, Sýkora – Faigl, Oliverius, Kopta – Fojt, Zajan, Patzelt – Chovanec, Vykouk

Vendula Zdražilová, HC Děčín