Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoBez pitné vody
DĚČÍN – Děčínští policisté zahájili ve středu desátého srpna letošního roku trestní stíhání majitele nemovitosti v Kamenické ulici v Děčíně. V průběhu policejního prověřování vyšlo najevo, že majitel řádně nehradil zálohy za dodávku pitné vody. I přes veškeré urgence úřadů i nájemců svým závazkům zřejmě nedostál, jelikož nájemníci domu byli od listopadu 2015 do ledna 2016 bez zajištění pitné vody, ačkoliv na ni měli na základě nájemních smluv nárok. Policisté postupně vyslechli všechny zasažené nájemníky, vyžádali si vyjádření poskytovatele a srpnu letošního roku případ uzavřeli sdělením obvinění z přečinu neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo nebytovému prostoru. V případě odsouzení muži hrozí až dvě léta za mřížemi nebo peněžitý trest.

Peněženku už nenašel
ČESKÁ KAMENICE – Českokameničtí policisté přijali ve čtvrtek 11. srpna 2016 oznámení o možném přečinu zatajení věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Turista ze Vsetínska zavítal do srbskokamenických hvozdů, kde si v tamním penzionu v průběhu čtvrtečního večera odložil dioptrické brýle s peněženkou plnou osobních dokladů, platebních karet a finanční hotovosti. Když se pro ni vrátil, už ji nenašel. Ztráta se odráží v částce 19.825,- Kč.

Sháněl se po kole
DĚČÍN – Ústy policejního inspektora zaznělo ve středu desátého srpna letošního roku sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže směrem k mladé ženě z Brněnska. Ta měla v polovině letošního června v Děčíně nedovoleně připravit o jízdní kolo zn. Author Horizont děčínského obyvatele. Vlastník jej ohodnotil na patnáct set českých korun. Jak se později ukázalo, není to první vroubek smělé ženy, a tak jí tentokrát za přečin krádeže hrozí vyšší trest v podobě ztráty svobody v délce až do tří let.

Kápli na prohřešek
ČESKÁ KAMENICE – Silniční kontrole od českokamenických policistů čelil desátého srpna letošního roku řidič osobního automobilu Škoda Felicia. Strážci zákona jej krátce po půl jedenácté dopoledne zastavili v ulici U Benaru a vyzvali jej k provedení orientačnímu testu na přítomnost návykových látek. Podstoupil jej dobrovolně a vzápětí se ukázalo, že test poukázal na přítomnost konopí v jeho těle. Kontrola pokračovala lékařským vyšetřením a odejmutím řidičského průkazu na místě zákroku. Další jízda mu byla zakázána. Případ se bude odvíjet po linii přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Našel okna rozbitá
RUMBURK – Majitel nemovitosti ve Starých Křečanech na Rumbursku se obrátil na policisty z Rumburku, jelikož sedmého srpna letošního roku zjistil škody na svém majetku. U deseti dvoukřídlých oken byly rozbity skleněné tabulky a jedna váza v přízemí domu. Škody se zatím pohybují kolem třiceti tisíc českých korun. Nedávné letní oznámení prověřují strážci zákona s ohledem na přečin poškození cizí věci.

Děčín, 12. srpna 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín