Rubriky
Sport Zprávy

Válečnická příprava v plném proudu

09-08-2016-valecnicka-priprava-v-plnem-proudu[1]Mužský A-tým začal v pondělí 1.8.2016 letní blok přípravy na novou sezónu. Trenér Pavel Budínský společně s kondičním specialistou Vladimírem Hojkou přivítali celkem 16 hráčů a hned je zapojili do procesu. V první fázi přípravy se již tradičně větší část odehrává „na suchu“, tedy se zaměřením především na fyzickou kondici, avšak i basketbalové prvky už přišly ke slovu. V pátek 5.8. pak následovaly zdravotní prohlídky.

Druhý týden má formou podobné složení jako ten první, tudíž hráče čeká zocelování a fyzická příprava na nový ročník Kooperativa NBL, a to nejen na hale ARMEX Sportcentra, ale také na atletickém stadionu a v přírodě, jejíž nástrahy využívá kondiční trenér Vláďa „Delfín“ Hojka velmi rád.

Hráči jsou rozděleni na dvě pracovní skupiny, aby péče o techniku provedení posilovacích a dalších cviků byla co nejvyšší. Kterých 16 borců tedy v současné době dře na děčínských sportovištích?

Jakub Houška, Pavel Houška, Tomáš Pomikálek, Lukáš Bažant, Šimon Ježek, Tomáš Vyoral, Ondřej Šiška a Filip Kroutil tvoří první skupinu dobře známých borců z loňské sezóny spolu se staronovou posilou „Houšmenem“.

Druhá parta je pak tvořena z loňské sezóny známými mladíky, ale také hráči z děčínské mládeže a ze základny Sokola Pražského bojujícími o své místo v kádru: Tomás Gavenda, Richard Musel, mladíci z děčínských týmů Viktor Jezbera, Petr Ondráš, Pavel Trbola a Matěj Anderle, mladí Sokolové Lukáš Růžička a Dominik Celina.

Do přípravy se zatím nezapojil Robert Landa, který dostal propustku k absolvování ME kadetek U16 v Udine, kde bude s mladšími hráčkami obhajovat zlaté medaile z loňska v roli asistenta trenéra Fouska. K týmu se připojí ihned po návratu z Itálie, kde turnaj končí 14.8…

Posledním kamínkem v mozaice trenéra Budínského pak bude zahraniční posila, jejíž příchod se v těchto dnech dokončuje a která by se měla k týmu připojit v konci srpna…

 

Přípravná utkání naplánovaná na léto jsou opět zaměřena na zahraniční soupeře. V jednání je ještě jeden termín, základem je však nynějších 7 utkání, z nichž jsou tři domácí:

26.8. BK ARMEX Děčín – Turow Zgorzelec
31.8. Rieker Com-Therm Komárno – BK ARMEX Děčín
1.9.  BC Prievidza – BK ARMEX Děčín
2.9.  MBK Baník Handlová – BK ARMEX Děčín
9.9.  BK ARMEX Děčín – MBK Baník Handlová
14.9. BK ARMEX Děčín – BV Chemnitz 99ers
16.9. MBC Weissenfels – BK ARMEX Děčín

Stále je možný přesun některého z domácích utkání mimo Děčín, podrobnosti budou oznámeny s předstihem i s případným zdůvodněním. Soupeře není třeba představovat detailně. Zajímavostí je, že v dresu Handlové budou nastupovat dva bývalí Válečníci Luboš Stria a Jiří Jelínek. V trenérském týmu MBC bude od nové sezóny působit Tomáš Grepl, který pracoval v mládežnickém programu USK Praha, kde také plnil roli asistenta u mužského celku…

Zdroj: www.bkdecin.cz