Rubriky
Turisti Zprávy

Změny ve vedení a značení turistických cest v oblasti Dolského mlýna

České Švýcarsko, 18. 7. 2016 Z důvodu přetrvávajícího nebezpečí úrazů[1] byla přeložena a v terénu přeznačena žlutě značená turistická cesta od Královského smrku k Dolskému mlýnu, a to tak, že nyní vede souběžně s cyklotrasou č. 3076 (Jetřichovice – Kamenická Stráň).

Modré značení turistické cesty z Vysoké Lípy k Dolskému mlýnu končí u Dolského mlýna. Odtud v trase dřívější modře značené turistické cesty vede do Srbské Kamenice až na křižovatku Pod Borovinou zelená turistická značka, která navazuje opět na modře značenou turistickou cestu z České Kamenice do Jetřichovic.

Poznámka:

[1] Po lesním požáru opadávají uvolněné kameny z příkrého svahu nad stezkou na pravém břehu Kamenice. Stezka po pravém břehu Kamenice mezi Královským smrkem a Dolským mlýnem zůstává zcela uzavřena.


Nové vedení a značení turistických cest v oblasti Dolského mlýna: Žlutě značená turistická cesta nyní vede souběžně s cyklotrasou č. 3076 kolem Okrouhlíku. Modré značení z Vysoké Lípy u Dolského mlýna končí a ve směru Srbská Kamenice pokračuje zelené značení. Mapa: Oldřich Holešinský

Zdroj: www.npcs.cz