Rubriky
Kultura Zprávy

Rogalo DC hraje každé nedělní odpoledne

DC RogaloRogalo DC, to je název hudebních odpolední, které se konají každou neděli na Smetanově nábřeží. Vždy od 15 hodin do 18 hodin si zde můžete poslechnout méně známé i známé umělce. Akce navazuje na již osvědčený projekt Malá Paříž, který v Teplicích funguje již několik let. Vstupné na koncerty je dobrovolné.

12. 6.  15.00 – Penál – mostecká rocková skupina s vlastní tvorbou; 16.00 – Aneta Tomášková – mladá děčínská pěvecká hvězdička; 17.00 – Priester Sisters – trio slovenských sester, vynikající hudebnice a zpěvačky, které jsou v současnosti výjimečným zjevem na naší hudební scéně. Jejich tvorba se orientuje na starší swingové písně ve vlastních úpravách.

19. 6.  15.00 – Gadrew Way – špičkové dámské smyčcové kvarteto; 16.00 – ???; 17.00 – Marek Dusil Blend – bratr slavnější sestry Lenky má svou vlastní skupinu a hraje své vlastní písně na pomezí folk-rocku;

26. 6.  15.00 – Zdenka Trvalcová and friends – křehká slovenská zpěvačka, akordeonista Michal Mihok a brilantní kytarista Tibor Žida Vám představí své vystoupení plné francouzských šansonů; 16.00 – ; 17.00 – Old Boys – děčínská skupina plná ostřílených hudebníků, kterří mlhou hrát při každé příležitosti.

3. 7.  15.00 – Gwyn Ashton – austalský zpěvák a kytarista hraje směs blues a rocku; 16.00 – ???; 17.00 – Jiří Zonyga + Klára Vojáčková – populární zpěvák z Břeclavi představí své písně za přispění výborné houslistky;

10. 7.  15.00 – Brigita Cmuntová a Štěpán Klouček – mladí, talentovaní absolventi Konzervatoře Jaroslava Ježka spolu hrají již několik let. Letos vydali své debutové CD a zároveň hrají hlavní role v nejprestižnějších pražských muzikálech; 16.00 – Galiani Gypsy jazz – skupina, která se již podle svého názvu prezentuje kvalitní cikánskou hudbou, ale neomezuje se jen na ni. V jejím čele stojí mladý houslista Severočeské filharmonie – Milan Galyáš; 17.00 – ???

17. 7.  15.00 – Martin Kůda a Lukáš Dobrodinský – hráč na příčnou flétnu se svým kolegou harfistou, jeden člen Severočeské filharmonie, druhý člen České filharmonie. Oba skvělí hudebníci se zajímavým programem.

Zdroj: Magistrát města Děčín