Rubriky
Dětem Kultura Zprávy

Děčínská zoo bude opět patřit handicapovaným

noc_snuZoo Děčín baví nemocné již od roku 2004, letošní ročník bude již třináctý v pořadí
V pátek 3. června 2015 bude děčínská zoologická zahrada opět po roce patřit handicapovaným a chronicky nemocným. Bude se tu konat již 13. ročník mezinárodní charitativní akce s názvem Noc snů, ke které se každoročně připojuje téměř tři sta zoologických zahrad po celém světě. Jde o večer plný nevšedních zážitků a splněných přání pro lidi s handicapem, pro které se zoo snaží zprostředkovat zážitky, které by možná v běžném životě kvůli svému postižení či nemoci neměli možnost prožít.

Příchozí čeká nezapomenutelný program. „Účastníci se mohou těšit například na dobrou hudbu, divadelní pohádku, imitátora Michaela Jacksona, trenérku Brutal kruháče, fotbalisty, ukázky výcviku psů, sokolníky, děčínské skauty, Mateřské centrum Rákosníček, spoustu zvířátek k hlazení, možnost nahlédnout do zákulisí zoo i spoustu soutěží. Nebude chybět ani dobré občerstvení a na závěr oblíbená ohňová show,“ prozradila mluvčí zoo Alena Houšková. Pozvání na Noc snů dostávají jak klienti ústavů sociální péče, tak i nemocné děti z rodin. Letos si tak akci užije více než 250 hostů z celého Ústeckého kraje. Letošní ročník akce podpořil Ústecký kraj. Na zdárném průběhu akce se podílí kromě zaměstnanců zoo a jejich rodinných příslušníků také nemalé množství dobrovolníků a sponzorů.

UPOZORNĚNÍ:

V souvislosti s konání této charitativní akce dojde k částečnému omezení provozu zoo. Pro běžné návštěvníky bude zoo otevřena zahrada pouze do 17 hodin (vstupenky bude možné zakoupit nejdéle do 16 hodin).

Myšlenka uspořádat Noc snů se zrodila v roce 1996 v Zoo Rotterdam, která uspořádala večer pro dětské onkologické pacienty tamní nemocnice. Poté se rychle rozšířila do celého světa a o osm let později se k ní jako první česká zoologická zahrada připojila i děčínská zoo. Postupně ji začaly realizovat i dalších české zoologické zahrady. Letošní Noc snů se bude konat na 275 místech světa (z toho v 9 českých zoologických zahradách). Většina organizátorů pro tuto významnou akci zvolila tradičně první červnový pátek.

 

Více o akci v krátkém videu:

https://www.facebook.com/photo.php?v=273660775981393&set=vb.121285951721&type=3&theater

Fotogalerie z loňského ročníku:

https://www.facebook.com/zoodecin/photos/?tab=album&album_id=10152852982966722

Více o samotné akci lze zjistit na těchto serverech:

www.dreamnight.cz; www.dreamnightatthezoo.nl

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.