Rubriky
Sport Zprávy

Preview před utkáním BK ARMEX Děčín – USK Praha

usk-prahaČtvrtfinálová série mezi Válečníky a Sovami se za stavu 1:1 na zápasy vrací opět do Děčína. Třetí utkání se hraje v sobotu 16. dubna od 18 hodin. Kdo z týmů ovládne třetí špíl a tím získá výhodu mečbolu?

Do série vstoupili lépe svěřenci Pavla Budínského, kteří minulou sobotu v televizním utkání před svými fanoušky vyhráli rozdílem deseti bodů 68:58. Po střelecky slabším úvodu mače měli děčínští hráči na hřišti převahu, ovšem Pražané nesložili zbraně a v posledním kvartálu se dokonce dostaly na krátký časový úsek do nejtěsnějšího možného vedení.

Válečníci si ovšem záhy vzali náskok zpět a utkání dovedli do vítězného konce. Top skórery Děčína byli pivoti Nathan Carter (13 punktů) s Jirkou Jelínkem (11), na straně USK střelecky dominovali také power forwardi Pavel Grunt s Igorem Josipovičem společně s rozehrávačem Lukášem Feštrem (všichni nasbírali shodně po devíti bodech).

Z týmových statistik lze vyzdvihnout poměr ztrát, kterých svěřenci Mirsada Aliloviče zapsali 15 oproti sedmi děčínským. Pražané se také „spáchali“ o osm faulů více a v kolonce efektivity jasně vládli Děčínští, konkrétně poměrem 93:57.

Druhý zápas, který se hrál tuto středu na Folimance, opět odstartovali lépe Bohačík a spol., ovšem postupně získávali Děčínští půdu pod nohama. Nesrazila je ani šňůra Pražanů 14:0 na startu druhé půle, díky níž se borci z metropole hlavního města odpoutali na šestnáctibodový rozdíl.

V polovině 37. minuty se děčínskému celku podařilo srovnat průběžný stav na 66:66, avšak jít přes domácí se jim nepovedlo, naopak top skóreři vysokoškoláků Josipovič s Bohačíkem odpoutali svůj tým na čtyřbodový rozdíl – a tím jako by dali definitivu na výhru své družiny. Závěr zápasu si domácí pohlídali a zásluhou vítězství 74:68 vyrovnali stav čtvrtfinálové série na 1:1 na zápasy.

Bodovými tahouni USK ve špílu číslo dvě byli dva devatenáctibodoví hráči – křídelník Jaromír Bohačík a pivot Igor Josipovič. Na děčínské straně se střelecky nejvíce dařilo rozehrávačskému tandemu Tomáš Vyoral (23 bodů) – Ondřej Šiška (15).

V zápase číslo 2 sice hráči USK zapsali o jeden doskok více, avšak na útočném doskoku se více dařilo Děčínu (11:6). Sovy naopak zapsaly o deset asistencí více (16:6) a také v kolonce efektivity svítilo pro ně mnohem příznivější numero (85:58).

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta