Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoSklenicí po hlavě
DĚČÍN – Děčínští policisté od poloviny letošního ledna prověřovali případ fyzického napadení v děčínském hudebním klubu. Letos šestnáctého ledna byla napadena mladá žena mužem, jenž jí do hlavy udeřil pivní sklenicí. Její poranění si vyžádalo lékařskou pomoc. Útočník čelí od devětadvacátého února zkrácenému přípravnému řízení, ve kterém mu místní policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.

Schází mu peníze
DĚČÍN – Na podmokleské policisty se v uplynulých dnech obrátil držitel platební karty, kterou lze platit na internetu. V posledních únorových dnech zjistil, že mu skrze jeho platební kartu odteklo z účtu přes osm tisíc českých korun. Ač vzpomíná jakkoliv, zmizení peněz si nedovede vysvětlit, a tak se do případu ztráty finančních prostředků vložili místní strážci zákona. Ohlášenou události šetří s ohledem na možný přečin krádeže.

Zaskočeni na nádraží
DĚČÍN – Nepříjemnou zkušenost za sebou má dvojice cestujících vlakovou soupravou skrze Děčín. Včerejšího dne přišli na hlavním vlakovém nádraží o svou zimní výbavu, jež zanechali na druhém nástupišti. Mladí lidé postrádají volně odložená zavazadla, včetně lyžařského vybavení a zimního oblečení. Vše v celkové hodnotě necelých jednatřiceti tisíc českých korun. Případ náhlého zmizení odložených věcí prověřují děčínští policisté z Podmokel s ohledem na přečin krádeže.

Vzbudil v sobě umělce?
DĚČÍN – Zástupci statutárního města Děčína se obrátili na zdejší strážce zákona s informacemi, které ukazují směrem k poničení kamenného historického Staroměstského mostu na Starém městě. Samozvaný umělec jej v druhé polovině letošního února ozdobil zelenými nápisy. O kus dál bylo zjištěno posprejování sedmi betonových kruhových podpěr mostní konstrukce Mostu Budovatelů. Sloupy jsou pomalované nápisy a obrazci v různých barvách. Napáchaná škoda je zatím předmětem dalšího šetření. Případ prověřují děčínští policisté s ohledem na přečin poškození cizí věci.

Děčín, 1. března 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín