Rubriky
Sport Zprávy

Po třech prohrách přišla výhra. Medvědi porazili Bílinu na jejím vlastním ledě

BilinaHokejisté Děčína se po třech prohrách za sebou dočkali a v Bílině naplno bodovali. O výhře rozhodla druhá třetina, ve které Medvědi vsítili všechny čtyři branky.

O první střeleckou šanci se postarali domácí, když se nejprve neprosadil Trubenekr a ve třetí minutě pak hostující branku přestřelil Kýhos. V šesté minutě naopak mohl jít do vedení Děčín, ale Chládkova střela snad z jednoho metru skončila na brankáři Slysarčukovi. V polovině první třetiny ujel domácí obraně Oliverius, jenže i s touto nebezpečnou akcí si Slysarčuk poradil. Další šance přišly v závěru první třetiny. Zika to zkoušel v předbrankovém prostoru Bíliny, leč neuspěl. A po něm také obránce Draků Bittner, jenž děčínskou svatyni minul o milimetry. První dějství tak skončilo tak, jak vlastně začalo – 0:0.

Druhou třetinu začali Medvědi nejlépe jak mohli. Ta totiž ještě nestačila ani pořádně začít a Slysarčuk musel poprvé lovit puk ze své sítě. Po sedmadvaceti vteřinách otevřel přesně mířenou střelou k tyči skóre utkání DANIEL VOLRÁB – 0:1 a poslal Děčín do vedení. Po inkasované brance se snažili Bílinští o bleskové vyrovnání, Polák ale pálil jen do připraveného Štichy. O chvíli později pak Draci dostali další gól. Zika našel volného MICHALA OLIVERIUSE, jenž jeho chytré přihrávky dokázal využít a Medvědi vedli rozdílem dvou branek – 0:2. Další šok připravili Děčínští Drakům za necelou minutu od druhé přesné trefy. Po hezké kombinaci se k puku dostal TOMÁŠ FAIGL a byl neomylný – 0:3. Pět minut před vypršením druhé třetiny nejprve Vaněk orazítkoval bílinskou branku a po něm hned nebyl úspěšný na druhé straně Nedrda ve své vyložené šanci. Devět vteřin před koncem pak čtvrtý zásah přidal ONDŘEJ CHLÁDEK a zasadil tak Bílině další úder – 0:4.

Draci se ale nevzdali a ve třiačtyřicáté minutě se konečně prosadili zásluhou střely z mezikruží od MILANA BÖHMA, který před časem také působil v Děčíně – 1:4. Stejný hráč pak o chvilku déle provětral Štichu, ten ale proti jeho střele ukázal efektní semafor. Domácí vycítili šanci a dostali se do samostatného úniku, ale Čmolík nebyl přesný. Medvědi kontrolovali hru a i oni si vypracovali několik šancí. Slysarčuk však všechny zlikvidoval a do konce utkání už puk za svá záda nepustil. V závěru se pokoušel o střelu ještě Trubenekr, ale i Šticha byl pozorný. Medvědi tak z venkovního kluziště odvezli všechny tři body.

HC Draci Bílina – HC Děčín 1:4 (0:0; 0:4; 1:0)
Branky a nahrávky: 43. Böhm (Machač, Kýhos) – 21. Volráb (Kuchynka, Hašek), 27. Oliverius (Zika), 28. Faigl (Volráb, Kuchynka), 40. Chládek (Vegner)

Sestava HC Děčín
Šticha (Lavinger) – Vaněk, Molnár, Kaltenböck, Zdvořáček, Procházka, Hříbal, Klement – Hašek, Volráb, Kuchynka – Faigl, Oliverius, Zika – Vegner, Chládek, Kment – Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín