Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi s Řřisuty sahali po třech bodech, nakonec ze slaného odjeli s prázdnou

řisutyS Řisuty se ve sváteční úterý 17.11.2015 utkali Medvědi a nevedli si vůbec špatně. Po dvou třetinách vedli o jednu branku – 2:1 a vypadalo to slibně. Jenže domácí se nevzdali a v rozmezí pěti minut v úvodu třetí třetiny srovnali a následně šli i do vedení. Nakonec zvítězili 5:2 a tři body tak zůstaly na jejich straně.

Úvod první třetiny byl vyrovnaný a nikomu se nepodařilo skórovat. Změna na světelné tabuli proběhla v desáté minutě, když otevřeli účet tohoto duelu Medvědi. MICHAL OLIVERIUS se svou střelou dokázal prosadit a poslal svůj tým jako správný kapitán do vedení – 0:1. Děčínští pak před domácí brankou několikrát zahrozili, ale brankář Řisut byl pozorný. Buldoci se snažili o vyrovnání, to ale zatím nepřicházelo. Marně dobývali svatyni děčínského týmu, který byl posilněn o jednobrankový náskok. Ten si nakonec Medvědi dokázali udržet až do konce první třetiny. Do kabin tak šli rozhodně spokojeněji, než domácí tým.

Na vyrovnání nemuseli domácí hokejisté příliš dlouho čekat. Už v pětadvacáté minutě se totiž k dobré střele dostal FILIP BÍLEK a mohl se svými spoluhráči slavit první branku v tomto zápase – 1:1. Medvědy to ale nazastrašilo a neustále se tlačili před domácí branku. V polovině utkání pak zavelel k dalšímu gólu JAROSLAV HAŠEK a vrátil Děčínu jednobrankový náskok – 1:2. Na trefu Haška nedokázali domácí zareagovat a znovu se tedy vyrovnání nedočkali. I druhá třetina skončila lépe pro Medvědy, kteří měli znovu náskok o jednu branku. Nicméně ale pro oba týmby bylo utkání zcela otevřené a bylo nad slunce jasné, že se Řisuty rozhodně ještě nevzdají a ve třetí třetině se pokusí s utkáním ještě něco udělat.

I třetí dějství začalo pro Buldoky výborně. V čase 40:59 bylo znovu srovnáno. LUKÁŠ KUŽEL zamířil přesně mezi tři tyče medvědí klece a začínalo se tedy znovu od začátku – 2:2. Řisutští ožili a najednou jich bylo plné kluziště. Medvědi se ocitli pod tlakem a o pět minut později už musel brankář Děčína lovit puk ze své sítě potřetí. MICHAL FORTELKA dokázal větší aktivity Řisut využít a byl neomylný – 3:2. Buldoci tak strhli vedení na svou vlastní stranu a poprvé v utkání šli do vedení. V šestapadesáté minutě pak přidali Buldoci další dvě branky zásluhou MATĚJE KOSE – 4:2 a TOMÁŠE BRÉMA – 5:2 a s Medvědy to už nevypadalo opravdu dobře. Na tento průběh už nedokázali zareagovat a nakonec tak zůstali bez bodu.

HC Řisuty – HC Děčín 5:2 (0:1; 1:1; 4:0)
Branky a nahrávky: 25. Bílek (Janeček, Kos), 41. Kužel (Šilhavý), 46. Fortelka (Bílek, Brém), 56. Kos (Janeček, Náprstek), 56. Brém (Záleský) – 10. Oliverius (Zdvořáček, Zika), 31. Hašek (Volráb)

Vendula Zdražilová, HC Děčín