Rubriky
Sport Zprávy

Hokejisté nestačili na Trutnov a prohráli 1:7

trutnovV sobotu 7. 11. 2015 pokračovala čtrnáctým kolem druhá hokejová liga a Medvědi na svém ledě přivítali hokejisty Trutnova. A hosté si odvezli všechny tři body za výhru 7:1.

První vážnější akce utkání byla k vidění v sedmé minutě, když se střelou z mezikruží prezentoval Kaltenböck. Jeho snahu však bravurně zlikvidoval Čáp v brance hostí. Ve dvanácté minutě se na Lavingera řítil úplně sám hostující Malý, ale Lavinger mu svým zákrokem skórovat nedovolil. O chvíli později už ale musel lovit puk ze své sítě. JAKUB LUŠTINEC otevřel svou přízemní střelou účet sobotního klání – 0:1. Medvědi se pak usilovně snažili o vyrovnání, ale na Čápa nevyzráli. Ani v samotném závěru první periody se nepodařilo domácím srovnat, byť se před Čápem objevila velká skrumáž. Fojt nadvakrát Čápa nepřekonal, naopak brankář hostí se zaskvěl svým zákrokem.

Ve čtyřiadvacáté minutě se dostal do samostatného úniku autor první branky Luštinec, ale ani klamáním svého těla na Lavingera nevyzrál. S jeho projektilem si domácí ochránce svatyně poradil. Medvědi se vyrovnání přeci jenom dočkali. Přesilovou hru využil nechytatelnou střelou z pravého kruhu TOMÁŠ FAIGL a začínalo se znovu od začátku – 1:1. Ze srovnání stavu skóre se ale Děčínští příliš dlouho neradovali. Za necelé dvě minuty poté si totiž hosté své vedení vrátili zpět. Z prostoru mezi kruhy se prudkou střelou nemýlil PAVEL MALÝ – 1:2. Po polovině utkání se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš. Nejprve bylo znovu před hostující svatyní rušno – trma vrma – Volráb ale nedokázal dopíchnout kotouč do branky Trutnova. Naopak z následného protiútoku přidali hosté třetí zářez z hole JAKUBA LUŠTINCE, který ujel všem a nedal v nájezdu Lavingerovi sebemenší šanci – 1:3. A když za další minutu a půl přidali hosté zásluhou PETRA CHYTRÁČKA další gól, putovali Medvědi podruhé do kabin s tříbrankovým mankem – 1:4.

Děčínští do třetí třetiny vstoupili s odhodláním se zápasem ještě něco udělat. V úvodu měli k dispozici dvě přesilové hry, ale využít je nedokázali, i když šance určitě byly. Pak přišla další rána v podobě přesné trefy TOMÁŠE PŮLPÁNA a s Medvědy to nevypadalo vůbec dobře – 1:5. Navíc se nedařila souhra, hosté moc prostoru na ledě nenechávali a s přibývajícím časem bylo jasné, že bude těžké se vrátit zpět do hry. Trutnovští hráli uvolněně a z toho pramenily další dvě branky – nejprve zamířil do černého LUKÁŠ VÁCHA – 1:6 a v osmapadesáté minutě uzavřel účet tohoto duelu ještě PAVEL MALÝ – 1:7. Trutnov tak na ledě Děčína slavil výhru za tři body, Medvědi naopak odešli s prázdnou.

HC Děčín – HC BAK Trutnov 1:7 (0:1; 1:3; 0:3)
Branky a nahrávky: 28. Faigl (Zdvořáček, Kaltenböck) – 14. Luštinec (Chytráček, Perutek), 30. Malý (Poul), 34. Luštinec (Perutek), 35. Chytráček (Šamolin), 48. Půlpán, 52. Vácha (Šamolin, Fedulov), 58. Malý (Poul)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Kvaček, Michajličenko, Hříbal, Molnár, Kaltenböck, Klement, Vegner, Zdvořáček – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Zika, Volráb, Bejšovec – Fojt, Drnec, Kment – Bačák

Vendula Zdražilová, HC Děčín