Rubriky
Zprávy

Do výběru asistentů zbývají ještě tři týdny

Asisten Prevence Kriminality_bezdomovecJeště tři týdny zbývají do výběru nových asistentů prevence kriminality. Od prvního ledna jich pro Městskou policii Děčín začne pracovat deset, přičemž půjde o místa dotovaná Úřadem práce v Děčíně. Asistenti budou strážníkům pomáhat při dohledu nad veřejným pořádkem.

„Řada zájemců se již přihlásila, ale uvítáme další aktivní jedince, kteří se chtějí zapojit. Kromě asistentů připravujeme i další projekty s obdobnou náplní práce,“ uvedla primátorka Marie Blažková. Dodala, že městská policie bude úspěšné kandidáty, kteří projdou prvním kolem výběru, zvát na osobní pohovor v polovině prosince. „Do této doby se zájemci mohou hlásit. Jistou výhodou je zkušenost na obdobné pozici, ale není to podmínkou,“ dodala primátorka.

Zájemce o práci asistenta musí disponovat zejména dostatečnou znalostí prostředí sociálně vyloučené lokality a osobní znalostí tamních obyvatel. „Kromě toho jsou důležité komunikační dovednosti na vysoké úrovni. Komunikace s lidmi ze sociálně vyloučených lokalit tvoří většinu náplně práce asistentů,“ doplnil ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

Zájemci o práci asistentů mohou zaslat životopis a kontaktní údaje prostřednictvím webových stránek městské policie v sekci volná místa, případně si domluvit osobní schůzku se zástupcem ředitele děčínské městské policie Tomášem Pavlíkem v sídle městské policie nebo na tel. 412 593 193.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín