Rubriky
Sport Zprávy

O-Šiška: Zápas proti Brnu byl pro mě specifický. Snažil jsem se také předvést před skvělým publikem!

o-siskaPremiéru v ostrém ligovém zápase v domácím prostředí si odbyl rozehrávač Ondra Šiška, navíc proti svému bývalému chlebodárci. Jak utkání hodnotil, čím pro něj bylo specifické a jak jeho spolupráci s týmem hodnotil kouč Budínský? O tom už více na následujících řádcích.

„Musím být taky z naší strany kritický. Nebyl to od nás stoprocentní výkon, na co si myslím, že máme. Měli jsme pouze o něco méně ztrát, přeskákali nás na doskoku. Určitě podle mě rozhodla střelba, jinak bychom se asi hodně trápili. Myslím, že ještě musíme hodně věcí natrénovat, abychom byli potom konkurenceschopní s lepšími týmy,“ zhodnotil i přes výhru 78:56 utkání s kritikou do vlastních řad, podobně jako děčínský kormidelník, jednadvacetiletý point guard přezdívaný Šiša.

Premiéru před válečnickými fans, navíc okořeněnou špílem proti svým bývalým spoluhráčům, si rodák z Přerova opravdu užil. „Vstupoval jsem do toho, abych to bral jako normální zápas, ale samozřejmě pro mě specifický v tom, že jsem potkal tváře hráčů a kamarádů, se kterými jsem hrál léta. Takže nemůžu říct, že jsem to bral úplně jako normální zápas. Ale o to víc jsem se vlastně chtěl před nimi předvést, to samé i před domácím publikem, který bylo úžasný. A nikdy jsem vlastně nehrál před tolika fanoušky, kteří fandí,“ pochválil děčínské fans. Utkání nakonec sledovalo 850 fans.

190 vysoký borec strávil proti mmcité na kurtu více než 16 minut, během nichž zapsal 9 bodů, 4 asistence, 3 doskoky, ale také 3 ztráty. Střelbu za dva body měl 5/3 (60%), zpoza trojkového oblouku poté 5/1 (20%). Občas také na hřišti vázla komunikace a kombinacím scházela přesnost, což popsal i kouč Pavel Budínský.

„Musíme hodně pracovat, hlavně na spolupráci s novým rozehrávačem Ondrou Šiškou, aby ho lépe chápali spoluhráči a i on je chápal. Je potřeba lépe komunikovat na obranné polovině a dělat prostě věci správně,“ vypočítal úkoly, na kterých bude muset se svými svěřenci ještě zapracovat.

Před zápasem Ondra varoval, že bude potřeba pokrýt americké hráče (Egwuonwu a Cumberbatch dohromady nastříleli jen 15 bodů) a nenechat volné střely Prášilovi a Zachrlovi. Prvně jmenovaný nastřílel 6 punktů a byl velmi dobře bráněn; Roman Zachrla byl sice top skórerem Brna s patnácti body, ale zůstal v týmu zpod Špilberku jakožto dvouciferný střelec osamocený. Vrásky navíc před zápasem kouči Pětivlasovi udělala absence dvou zraněných rozehrávačů, Michala Šotnara a Jana Koziny…

A kdy podle milovníka italské kuchyně a coly Válečníci definitivně rozhodli o své výhře? „Těch hlavních okamžiků tam mohlo být víc, když jsme vedli třeba o 10 bodů a dostali jsme potom dlouhou trojku. Myslím, že se to zlomilo asi ve třetí čtvrtině, ale jak říkal trenér Pětivlas, pět minut do konce to bylo o 12 bodů. Nedá se říct, že se to asi úplně zlomilo, ale asi v té čtvrtině,“ vyzdvihl Ondra třetí periodu, v jejímž průběhu se sice Brňané přitáhli na osmibodový rozdíl, ale konečný stav 59:44 po této periodě dával tušit, kdo se na konci utkání bude radovat z výhry.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Luděk Černý (Princip)