Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín vs Lions Jindřichův Hradec

lions-j-hradecV pátém kole Kooperativa NBL přivítají hráči BK ARMEX Děčín na domácím hřišti tým jindřichohradeckých Lions. Podaří se svěřencům Pavla Budínského navázat na loňskou sezonu, kdy nad tímto sokem zvítězili ve všech čtyřech mačích?

V loňské sezoně KNBL obsadili Novák a spol. po základní části 8. příčku (bilance 17×25) a ve čtvrtfinále play-off vyzvali pozdějšího mistra z Nymburka, jemuž podlehli 0:3 na zápasy. V Českém poháru znamenalo vloni pro Jihočechy konečnou čtvrtfinále, v němž podlehli před svými fans Pardubicím poměrem 81:96 (nejlepší střelci JH: Vošlajer 20, Robinson 18, Zuzák a Autrey po 10).

Před startem letošní sezony došlo v kádru Lions k celé řadě změn. Novými akvizicemi na rozehrávku jsou Stephon Lamar (přišel z univerzitní ligy CIS v Kanadě) a Jiří Šoula (BK JIP Pardubice). Perimetr týmu posílil Joshua Nofflet (Porvoon Tarmo – 2. finská liga) a na pozici křídla či menšího pivota může nastupovat Jerrah Young, jenž vloni působil stejně jako J-Nofflet v Tarmu.

Názor BK Děčín

Mgr. Pavel Budínský (hlavní trenér): „První utkání s Lions bude jako každý rok takovým drobným oťukáváním, neboť v soupeřově týmu došlo k mnohým změnám, které mohou ovlivnit styl hry – jak pozitivně, tak negativně. Mám na mysli především trio nových cizinců, jenž stejně tak jako loni bude jistě tvořit stěžejní pilíře soupeřovy hry. Přičteme-li k nim známé české hráče Vošlajera, Zuzáka, Nováka, Šoulu atd., vychází z této rovnice velmi kvalitní a nebezpečný tým, jenž svojí koncepcí a hrou trpělivě buduje prvoligovou image klubu. V loňské sezoně byla všechna naše utkání s Jindřichovým Hradcem vyrovnaná, o našich výhrách vesměs rozhodovaly maličkosti. Z tohoto důvodu se budeme mít na pozoru a rozhodně musíme navázat na náš výkon z posledního zápasu proti Prostějovu, který snesl přísná měřítka.“

Filip Kroutil (křídlo): „Jako každým rokem je kádr Jindřichova Hradce velmi nevyzpytatelný. V loňské sezoně jsme s nimi vedli velice vyrovnané zápasy na jejich půdě, a proto se musíme mít na pozoru a neusnout na vavřínech z vysoké výhry nad Prostějovem. Naší hlavní zbraní by mimo domácího prostředí měla být sehranost týmu a jako vždy nepropustná obrana, která zdobila náš poslední zápas. Věřím v kvalitní a napínavý zápas se šťastnou koncovkou v náš prospěch.“

Změny v kádru Lions:
Příchody:
Stephon Lamar, Jiří Šoula (oba rozehrávači), Joshua Nofflet (křídlo), Jerrah Young (křídlo/pivot).

Odchody: Karel Aušprunk (BC Geosan Kolín), Petr Šlechta (přerušení kariéry a odchod do civilního povolání), Petr Andres (Bohemilk Tuři Svitavy), Donald Robinson, Lamb Autrey, Brison White, Armond Battle (odešel již v průběhu loňské sezony).

Loňské vzájemné zápasy v kostce:
Základní část Kooperativa NBL:
Děčín – J. Hradec 97:81 (nejlepší střelci: Bažant 20, Tucker 15 – Robinson 26, Battle 19)
J. Hradec – Děčín 86:88 (Autrey a Robinson po 25 – Tucker 23, Landa 14)
Děčín – J. Hradec 86:83 (Tucker 32, Vyoral 16 – Robinson 21, Vošlajer 13)
J. Hradec – Děčín 81:83 (Autrey 22, Zuzák 14 – Stria 17, Vyoral 16)

V dosavadním průběhu KNBL mají zatím Lions bilanci dvou výher a stejného počtu porážek. V derniéře před utkáním v ARMEX Sportcentru podlehli na svém kurtu obhájci titulu z Nymburka poměrem 69:92 (top skóreři JH: Šoula 19, Young 15, Lamar 12).

Svěřenci Pavla Budínského v probíhajícím ročníku zatím dvakrát zvítězili a jednou prohráli. V posledním kole dokázali na svém kurtu porazit Ariete Prostějov po výborném výkonu jednoznačně 74:51 (Stria 20, Jelínek 16, Houška 12).

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta