Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoPrázdná kasička
KRÁSNÁ LÍPA – Rybáři z Chřibské přišli o své finanční ch prostředky. Důvěrnice, která spravovala jejich klubové příspěvky, byla policejním vyšetřovatelem ve středu 2. září letošního roku obviněna z přečinu zpronevěry. Jak se v průběhu prověřování ukázalo, peníze na bankovní účet klubu nedorazily a skončily v rozpočtu obviněné pokladní. Ženě hrozí až osmiletý trest odnětím svobody.

S klackem v tašce
RUMBURK – Na radnici v Rumburku bylo ve středu druhého září letošního roku pořádné pozdvižení. Klientka v seniorském věku napadla zdejší úředníci. Za jejím překvapivým chováním byla zřejmě fotografie, pořízená přístrojem na tvorbu úředních fotografií. Podobenka žadatelky o občanský průkaz se klientce nezamlouval Zacloumal s ní natolik, že ze své tašky vzápětí vytáhla klacek, kterým se úřednici pokusila napadnout. Ani přístroj se neobešel bez újmy. Rozlícená klientka je nyní pod drobnohledem rumburských policistů, kteří případ prověřují s ohledem na přečin násilí proti úřední osobě.

Napadení před hospodou
DĚČÍN/JÍLOVÉ – Podmokelští policisté v úterý osmého září 2015 obvinili dvojici osob Jílového. Žena s mužem čelí obvinění z přečinu ublížení na zdraví, jelikož strážci zákona na základě provedeného šetření došli k závěru, že oba stojí za fyzickým napadením jejich pětatřicetiletého spoluobčana. Utržená zranění jej dovedla až k šestinedělní pracovní neschopnosti. Nepříjemný incident se měl odehrát začátkem letošního července v Kamenné před restaurací.

Zlákaly ho časopisy
VARNSDORF – Sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže čelí od osmého září letošního roku také jednatřicetiletý muž z Krásné Lípy. Za jeho přešlapem se skrývají chybějící časopisy a noviny, které zmizely z úložných boxů varnsdorfských trafik v průběhu letošního srpna. Škoda čítá bezmála sedmnáct set českých korun. Mladý muž se k činu doznal a lituje ho.

Obvinění čelí plynař
DĚČÍN/JÍLOVÉ – V závěru letošního července policejní vyšetřovatel obvinil jednačtyřicetiletého muže z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. Případem výbuchu plynu v rodinném domě v Jílovém se policisté zabývají již od loňského července. Při neočekávaném výbuchu bylo zraněno několik osob včetně jeho obyvatel. V průběhu šetření si kromě jiného vyžádali několik znaleckých posudků, které vyšetřovateli pomohly k rozhodnutí pracovníka plynárenské společnosti obvinit. Jak zatím vyplývá z dostupných informací, obviněný muž zřejmě zanedbal své povinnosti vyplývající z interních předpisů jeho zaměstnavatele. Z policejních protokolů navíc vyplývá, že byly porušeny i české technické normy v rámci umístění a uložení plynového potrubí.

Děčín 9. září 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín