Rubriky
Sport Zprávy

Válečníci vyhráli ve Zhořelci!

pripravny-zapas-zhorelec---decin-9397-1692015_3[1]Válečníci i ve druhém přípravném utkání urvali výhru, tentokrát na půdě polského vícemistra PGE Turow Zgorzelec 93:97! Bodově táhli Děčín hlavně Jelínek (26) s Vyoralem (23).

Nová PGE Arena přivítala Děčín zcela prázdná. Domácí duel nepropagovali a tak zelenočerné ochozy zůstaly prázdné, jen hrstka nejvěrnějších fanoušků z Děčína dostala možnost nahlédnout na uzavřený duel.

Válečníci se rychle ujali vedení 2:7, později po koši s faulem Ondřeje Šišky dokonce 10:18, což však nenechalo domácí Tatuma s Harrisem chladnými a na jejich šňůru 9:0 odpověděl až Bobo Landa dopichem s faulem (nedaný TH) a upravil tak na 19:20 po první desetiminutovce.

Vyrovnaný kvalitní zápas především z pohledu útoku přinášel na obou stranách pěkné kombinace a přesné zakončování i těžších střel. Domácí měli největší útočnou oporu v Dylewiczovi a Novakovi… Do problémů s fauly se dostal hostující kapitán Houška. Přesto Válečníci dokázali fungovat stejně útočně a udrželi mírné vedení 45:47 v poločase.

Zkrácená přestávka nepřinesla kromě výměny košů výraznější posun ani u jednoho týmu. Stejně útočný ráz utkání opepřilo několik tvrdších střetů. Oboustranné zjednávání respektu vždy rychle vychladlo. Děčín měl v utkání vysokou úspěšnost trojkových střel a do zápasu zasáhlo 11 hráčů. Jeden z mladých nováčků bojujících o své místo v A-týmu Richard Musel nastoupil ve třetí desetiminutovce, trestnými hody se zapsal na listinu střelců a z Děčína jako poslední po 30 minutách skóroval – nakonec 69:70.

Musel začal i poslední část hry košem po Striově asistenci a do 35.minuty se vedení stále přehupovalo. Pak však Luboš trojkou, Jelen nájezdem s otočkou a Vyo dvěma těžkými střelami z nájezdu natáhli vedení Válečníků na 86:95. Domácí ještě zabojovali a v posledích dvou minutách stáhli skóre na 93:95, když zbývalo 22 vteřin do konce základní hrací doby. Tomáš Vyoral však s klidem proměnil oba trestné hody, následně Děčín doskočil neproměněnou střelu a soupeř už se taktických faulů v posledních 10 vteřinách vzdal.. 93:97 !!!

PGE Turow Zgorzelec – BK Děčín 93:97 (19:20 45:47 69:70)
Střleci Turow: Dylewicz 15, Harris 14, Prostak a Novak a Dillon 12, Tatum 9, Karolak 8, Marek 6, Niedzwiedzki 4, Gospodarek 1
Střelci DC: Jelínek 26, Vyoral 23, Landa 9, Houška 8, Bosák 7, Kroutil a Musel 6, Stria a Šiška 5, Ježek 2

Výhru nelze přeceńovat, PGE Turow již není euroligovým celkem, přesto Válečníci v souboji vicemistrů, jimž každému chyběl jeden hráč (Děčínu Bažant, Zhořelci Krestinin), dokázali získat cenný skalp. Ač bylo vidět, že herní příprava je teprve v začátku (Zhořelec již hrál před dvěma týdny s Opavou 76:71), bylo utkání pohledné a mělo vysokou kvalitu. Turow bude nastupovat ve FIBA Europe Cupu stejně jako Nymburk a výsledek je povzbuzením do další práce.

 

Foto: ksturow.eu
Zdroj: www.bkdecin.cz