Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 6.7.2015 v 00:25 hod. oznámil občan z DC6 rušení nočního klidu. Hlídka na místě zjistila, že šestadvacetiletý muž měl na zahradě oslavu s matkou a sestrou a při oslavě pouštěli hudbu. Dotyčný se k hlídce choval velmi arogantně a slovně strážníky napadal. Situace vygradovala tak, že strážníci museli použít donucovací prostředky a muže zpacifikovat. Až poté se situace zklidnila. Hlídka o události sepsala úřední záznam. Jednání muže bude řešit příslušný správní orgán magistrátu města Děčín.

Dne 6.7.2015 v 00:01 hod. oznámil občan, že v DC2 v ulici Dvořákova zaparkovalo vozidlo Škoda Octavia stříbrné barvy, ze kterého vystoupil značně opilý řidič. Hlídka MP zmiňované vozidlo skrytě monitorovala. V 00.10 hod. nastoupil řidič do vozidla a rozjel se. Hlídka MP jej ihned zastavila a ztotožnila. Jednalo se o čtyřiačtyřicetiletého muže z Děčína. Z řidiče byl silně cítit alkohol, hlídce ale odmítl orientační dechovou zkoušku. Na místo byla přivolána hlídka PČR, které rovněž odmítl dechovou zkoušku či případný převoz na odběr krve. Muž chtěl neustále z místa odejít a ignoroval zákonné výzvy hlídky, aby setrval na místě. Z tohoto důvodu hlídka použila donucovací prostředky. Muž si poté začal stěžovat na bolest v oblasti srdce a sám si zavolal sanitu ZZS. Po jejím příjezdu si schválně lehl na zem před služební vozidlo MP a odmítal vstát. Muž se vůči strážníkům a policistům začal chovat velmi agresivně, hlídka PČR mu proto přiložila pouta a doprovodila jej do nemocnice. Řešení události převzala PČR.

Dne 5.7.2015 v 21:20 hod. oznámil občan z DC2, že jeho třiačtyřicetiletý bratr přišel domů podnapilý a slovně napadá jejich matku. Hlídka MP zjistila, že muž byl propuštěn z psychiatrické léčebny, bere léky a na ně dnes konzumoval alkohol, což zapříčinilo jeho agresivní chování. Na místo byla přivolána sanita ZZS, která muže odvezla do nemocnice na ošetření.

Dne 5.7.2015 v 02:20 hod. si hlídka MP v DC4 všimla dvou mužů, z nichž jeden v ul. Jungmannova převrátil kontejner. Hlídka oba muže zadržela a ztotožnila. Jednalo se o dvacetiletého a o rok mladšího muže. K převrácení kontejneru se přiznal starší z přítomných. Oba muži poté kontejner postavili a umístili na původní místo. Přestupek hlídka vyřešila na místě uložením blokové pokuty.

Dne 5.7.2015 v 01:18 hod. oznámila občan z DC33 rušení nočního klidu hlasitou hádkou. Hlídka MP na místě zjistila, že třiačtyřicetiletá žena se pohádala se svým přítelem. Hlídce se podařilo situaci uklidnit. Přestupek řešili strážníci uložením blokové pokuty.

Dne 3.7.2015 v 21:20 hod. oznámil občan, že v domě v ul. K. H. Borovského v DC32 se někdo pere. Hlídka po příchodu na místo zjistila, že se hádají sestry ve věku dvacet a osmnáct let. Hádka vyvrcholila tím, že jedna druhou praštila dřevěnou tyčí přes ruku a tu jí zřejmě zlomila. Hlídka na místo přivolala záchrannou službu, která zraněnou odvezla do nemocnice na ošetření. Zraněná žena odmítla podání trestního oznámení i jakoukoli jinou pomoc od hlídky MP. Strážníci obě ženy poučili, jak spor řešit civilizovaným způsobem.

Zdroj: MP Děčín