Rubriky
Sport Zprávy

První liga ve Varnsdorfu? Kaskadérská varianta, přiznává šéf klubu

FK_VarnsdorfFotbalisté Varnsdorfu včera bezbrankovou remízou zakončili svou báječnou sezónu, ve které si vybojovali postup do první ligy. Stále ale není jasné, jestli si mezi elitou poprvé v historii klub ze Šluknovského výběžku zahraje.

„Město slíbilo, že je ochotno 30 procent rozpočtu garantovat ze svých zdrojů,“ řekl Českému rozhlasu ředitel klubu Vlastimil Gabriel.

Pokud chce Varnsdorf do nejvyšší soutěže, musí během roku zrekonstruovat svůj stadion, který nesplňuje prvoligové požadavky. Svou první prvoligovou sezonu by pak odehrál zřejmě na jablonecké Střelnici. Vedení města si ale myslí, že za rok se nedá přestavba stihnout.

„Byl jsem za projektantem, ten mi říkal, že kdyby to šlo, jak by mělo, šlo by to stavebně zvládnout zhruba za 14 měsíců,“ oponuje funkcionář.

Podle náznaků severočeský klub nakonec účast v nejvyšší soutěži odmítne, vedení klubu o ní stále přemýšlí. „Je to varianta, že se přihlásíme a zkusíme to během nějaké doby vyřešit. Ale je to kaskadérská varianta,“ usmívá se Vlastimil Gabriel.

Samotné hráče by mrzelo, kdyby klub kvůli stadionu o vybojovaný postup přišel. „Jsme tu většinou odpadlíci z ligy a chceme si ji zahrát, když jsme si ji vykopali. Nevím, jestli bychom byli naštvaní, ale smutní určitě. 90 procent z nás je tady dlouho a chceme si ligu zahrát i za Varnsdorf,“ říká za kabinu Radim Breite.

O tom, jestli bude hrát Varnsdorf první ligu nebo zůstane ve druhé nejvyšší soutěži, se má rozhodnout nejpozději do 10. června. V případě odmítnutí by právo postupu získal Zlín.

Autor: David Kalvas, Vojtěch Man
Zdroj: www.rozhlas.cz/sever
Foto: FK Varnsdorf