Rubriky
Zprávy

Vyhrožoval zabíjením, na strážníka pak zaútočil nožem

Agresor_DCIVNebezpečného muže, který vyhrožoval nájemníkům domu v děčínské čtvrti Podmokly, zadrželi děčínští strážníci. Na jednoho z nich muž dokonce zaútočil nožem. Čtyřiačtyřicetiletý agresor skončil s pouty na rukou. Událost nyní řeší Policie ČR.

Na jednání zřejmě psychicky nemocného nebo zdrogovaného muže upozornili nájemníci domu v ul. Tržní včera krátce po poledni. Uvedli, že muž běhá po domě a vyhrožuje ostatním zabitím. „Na místo byla ihned vyslána hlídka strážníků, která dům zkontrolovala. V pátém patře si hlídka všimla pootevřených dveří do bytu, ve kterých postával polonahý muž. Hlídka jej vyzvala k prokázání totožnosti, což po krátkém hlasitém rozhovoru, během nějž slovně napadal hlídku, učinil. Ve chvíli, kdy mu strážník vracel občanský průkaz, vzal muž do ruky zavírací nůž, kterým chtěl strážníka udeřit do obličeje. Strážník útok vykryl, útočníka shodil na zem a společně s kolegou jej zpacifikoval a nasadil mu pouta,“ popsal událost ředitel
děčínských strážníků Marcel Horák. Mezitím na místo dorazila hlídka Policie ČR, která si událost převzala k dořešení.

Podle zakročujících strážníků byl muž zřejmě pod vlivem nějaké návykové látky. Hlídka zadrženého společně s policisty převezla do nemocnice na vyšetření. Policie případ šetří jako podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě, za což muži hrozí až šest let odnětí svobody.

Zdroj: MP Děčín