Rubriky
Sport Zprávy

P-Bosák: Zažít takovou atmosféru je přáním každého hráče! 4850? To nečekal nikdo!

bk_finPlný dojmů byl po finálovém Duelu 2 ostřílený křídelník Válečníků Pavel Bosák, jenž navíc přiznal, že atmosféra a překonaný divácký rekord dokáží přebít smutek z porážky.

Pavle, začneme tou kulisou. Byl vytvořen nový divácký rekord NBL, když dorazilo 4850 fans. Co na to říkáte?
Jsem se málem rozbrečel v televizním přenosu, takže je to neuvěřitelný, co město Děčín předvedlo, respektive co dokázali diváci tady. Kloubouk, hodně velkej klobouk dolů!

Hodně to předčilo vaše očekávání? Jednak návštěva a pak i samotná atmosféra.
Strašně. Každý se tady dohadoval, co bude a jak to bude. Češí jsou spíš takoví negativní a tak dále, ale tohle si myslím, že nečekal nikdo – 4850!

A že budou diváci skandovat a aplaudovat vám i po porážce o 26 bodů ve stoje, to je asi něco úžasného.
Jak jsem řekl, už jsem hrál i na Slovensku v Prievidzi, kde to bylo něco takovýho, ale tohle si myslím, že je silnější věc. Za to, co fanoušci Děčína dokázali, jim moc děkuju! Zažít tohle a takovouhle atmosféru je přání každýho hráče.

Dokáže atmosféra trošku přebít smutek z porážky?
Stoprocentně. Kdybychom tohle předvedli v Maroldovce, tak se nakopeme do zadku, ale takhle aspoň vidíte, že i vedení, prezident a manažer se docela smějí, takže to čumím.

K samotnému utkání. Kde jste ho podle vás ztratili? Bylo to na startu druhé půle?
Nevím, udělali jsme plno chyb. To je strašně moc těžký říct kdy. Poločas byl o sedm bodů, pak nám utekli na deset – a jakmile nám Nymburk uteče na deset, tak to už se těžce chytá. Tam se nám to povedlo, ale tady se nám to už nepovedlo. A dá se říct, že už jsme to pak i trochu flákali v obraně, takže oni nám dali pár lehkých košů, už to bylo o 15 – a to se pak už těžce hledá ten morál.

Dokážete vyzdvihnout některé herní aspekty, v nichž vás soupeř předčil?
Zmlátil nás. Stoprocentně na konci třetí a na začátku čtvrtý čtvrtiny nás normálně zmlátil. Myslím to ale dobře, basketbalově, fyzicky, agresivně tak, jak to mají a jak oni to umí. Oni jsou zvyklí hrát v Evropě, protože my na tohle samozřejmě zvyklí nejsme.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: HC Děčín