Rubriky
Dětem Turisti Zprávy

Zoo zve na Barevný týden

Barevný týdenDěčínská zoologická zahrada opět po roce otevře oblíbenou výtvarnou dílnu pod širým nebem s názvem Barevný týden v zoo. Přijít tvořit mezi zvířata mohou zájemci v týdnu od 20. do 24. dubna. Aktivita je určena především pro žáky základních škol, ale také pro klienty ústavů sociální péče. Tvoření se letos tematicky zaměřuje na právě probíhající kampaň Světové asociace zoologických zahrad a akvárií WAZA, která nese název „Biodiverzita jsme my!“. „Děti se během netradiční hodinky v zoo dozví spoustu zajímavých informací o problematice kampaně a nové poznatky pak budou mít možnost ztvárnit na papír prostřednictvím zajímavé výtvarné techniky. Pro letošek jsme pro děti připravili výrobu zvířátek z papírových talířů,“ prozradila mluvčí zoo Alena Houšková.

Na Barevný týden je nutné se předem přihlásit. Veškeré informace lze získat na webových stránkách zoo www.zoodecin.cz, na telefonním čísle: 412 531 626 nebo e-mailu: zooskola@zoodecin.cz. Účast je zpoplatněna. K výtvarné dílně lze zároveň přiobjednat i výukově-zážitkový program ZooŠkoly dle vlastního výběru za speciální cenu.

Ten, kdo se zúčastní Barevného týdne, získává automaticky vstup zdarma na akci Slet čarodějnic v zoo, která se koná 30. dubna 2015 od 17 hodin.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.