Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Šedesátá šestá návštěvnická sezóna v Zoo Děčín byla úspěšně zahájena!

zoo_start_handicapÚvodní akci letošní sezony si nenechalo ujít téměř šest stovek příchozích. Návštěvníky čekalo odpoledne, které už na plakátech slibovalo, že „to bude jízda“. Zoo to rozbalila ve stylu legendární silnice Route 66 a do svého areálu pozvala děčínský motorkářský klub Black Shadow MC, který uspořádal výstavu strojů. Nechyběly ale ani další aktivity, které měly co do činění se slovem jízda. Děti i dospělí si mohli s Adrenalin parkem Jedlová vyzkoušet jízdu na sjezdových kárách a koloběžkách. Seznámili se i se sportem zvaným mushering a měli možnost zvýšit adrenalin v motorkářském srandamači. Svezení je čekalo také na jízdárně a nebo na speciálním stanovišti s invalidními vozíky, kde byla možnost vyzkoušet si pohyb přes překážky. Hosty odpoledně byli Čertíci na kolech Noemi a Jaroušek, děti postižené dětskou mozkovou obrnou, které do zoo pozvalo občanské sdružení Andělé bez křídel. To již několik let pomáhá rodinám dětí s postižením nebo sociálně slabším rodinám. „Čertici ukázali, že život si lze užívat i z invalidního vozíku a vyzkoušeli si téměř vše, co si mohl vyzkoušet běžný návštěvník. Nevynechali jízdu na koni, pomazlili se s kůzlaty a dokonce ne nebáli ani hadů,“ popsala mluvčí zoo Alena Houšková.

Na akci Starujeme! měli příchozí možnost pomoci také životnímu prostředí. Kdo odevzdal u stánku společnosti Elektrowin vysloužilý elektrospotřebič, ten získal dětskou vstupenku do zoo zdarma nebo slevu ve stejné výši pro dospělého. Této příležitosti využilo celkem 57 příchozích.
Už v pondělí 20. dubna se bude v zoo konat další oblíbená akce, která je tentokrát zaměřena na žáky základních škol. Jde o tzv. Barevný týden, kde mají děti možnost tvořit na vybrané téma v dílně pod širým nebem mezi zvířaty. Akce potrvá až do pátku 24. dubna a jsou ještě volná místa.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.