Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp_decin_alesoDne 1.3.2015 v 13.05 hod. oznámil pracovník prodejny v DC2, že mají v provozovně muže přistiženého při drobné krádeži. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o osmatřicetiletého muže z Ústí nad Labem. Muž odcizil zboží v hodnotě 266,- Kč. Po lustraci na PČR vyřešila hlídka přestupek uložením blokové pokuty a muže z prodejny vykázala.

Dne 28.2.2015 v 16:20 hod. si všimla hlídka MP v DC4 na Mírovém nám. v DC4 dvou mladíků, kteří byli evidentně opilí a lomcovali dopravní značkou. Hlídka MP zjistila, že se jedná o muže ve věku třicet a dvacet osm let. Hlídka je zákonnou výzvou upozornila, že hrubě porušují veřejný pořádek a z místa je vykázala. Jeden z mužů neuposlechl výzvy úřední osoby a dále pokračoval ve svém jednání. Hlídka proto použila donucovací prostředky, nasadila mu pouta a předvedla jej na obvodní oddělení PČR. Jeho jednání bude řešit příslušný správní orgán Magistrátu města Děčín.

Dne 27.2.2015 v 18.05 hod. oznámil občan, že na chodbě domu v DC4 sedí na schodech jakýsi špinavý bezdomovec. Hlídka MP na místě zjistila, že se jedná o třiačtyřicetiletého muže ze Stříbra. Muž uvedl, že má v domě přítelkyni, u které přespává. Ta ho však dnes do bytu vzhledem k jeho opilosti odmítla pustit. Hlídka jej z domu vykázala a s ohledem na to, že muž znečistil prostory domu, mu uložila blokovou pokutu.

Dne 27.2.2015 v 14:50 hod. požádala PČR o pomoc při pátrání po osmašedesátileté ženě, která trpí Alzheimerovou chorobou a ztratila se někde u nemocnice v DC2. Hlídka MP prohlédla celou oblast a přilehlé okolí, ale žádnou osobu, která odpovídala popisu, nespatřila. V 17:45 hod. oznámili občané, že u rybníka v DC10 pobíhá zmatená žena se psem. Hlídka MP na místě zjistila, že se skutečně jedná o hledanou osobu. Ženu si na místě převzala hlídka PČR.

Dne 23.2.2015 v 19:55 hod. oznámil občan, že v ul. Krátká v DC6 se rve skupina lidí. Postupně stejnou událost oznámilo několik občanů. Na místo byly vyslány hlídky MP, které na místě společně s hlídkami PČR konflikt ukončily. Na místě byli tři zranění, které záchranka odvezla do nemocnice. Konflikt údajně vznikl kvůli peněžnímu dluhu jednoho z aktérů incidentu. Hlídka MP pomohla PČR zpacifikovat všechny útočníky. Řešení záležitosti převzala PČR.

Zdroj: MP Děčín