Rubriky
Politika Zprávy

Prezident besedoval s občany

Zeman_Blazkova_primatorkaPrezident republiky Miloš Zeman, kterého na cestě Ústeckým krajem doprovází hejtman Ústekého kraje Oldřich Bubeníček, se včera odpoledne setkal s primátorkou města Marií Blažkovou a zastupiteli. Diskutovali například na téma výstavby jezů na Labi nebo výplaty sociálních dávek. V 17 hodin se prezident Miloš Zeman, hejtman Oldřich Bubeníček a primátorka Marie Blažková setkali s občany.

Do Děčína přijela prezidentská kolona po 16 hodině. Beseda s občany začala v 17 hodin. Prezident přivítal občany města a vyzval své odpůrce k diskuzi. Zhruba po hodině se prezident s lidmi rozloučil a primátorka Marie Blažková mu předala dárkový koš s místními produkty. Prezident tak ochutná děčínské pivo Kapitán, čokoládu Jordan pana Vaňkáta, čaje a koření od Valdemara Grešíka a čerstvě upečený chléb a rohlíky z pekárny pana Ondečka.

Prezident republiky je na třídenní návštěvě Ústeckého kraje. V pondělí si prezident a jeho doprovod prohlédl společnost Český porcelán v Dubí a setkal se se starostou města. Společně se senátory a poslanci zvolenými za Ústecký kraj obědval za účasti vedení společnosti Lázně Teplice v Čechách. Závěr dne patřil setkání s občany Ústí nad Labem. V úterý vedla první cesta prezidenta do strojírenského podniku TOS Varnsdorf, poté besedoval se starosty Šluknovska. Setkání s občany města Varnsdorf proběhlo po jedné hodině. Oběd patřil podnikatelům regionu a vedení města.

Zdroj: Magistrát města Děčín