Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoSvedený ohněm
VARNSDORF – Třiatřicetiletý muž z Varnsdorfu čelí od patnáctého ledna letošního roku sdělení podezření z přečinu poškození cizí věci. Loni v červenci měl třicátník fascinovaný ohněm zapálit mízu, jež vytékala ze smrku v parku u základní školy „Střelecká“ ve Varnsdorfu. O pár dní později se zapalovačem v ruce podle jeho slov kouzlil i v Pražské ulici, kde krátce po dvaadvacáté hodině večer začal hořet plastový kontejner na odpad. Ten v daném místě zahořel ještě dvakrát. Vždy podpálil odložené odpadky v kontejneru a než se oheň rozšířil, zmizel. Škoda čítá něco málo přes čtyřiadvacet tisíc českých korun. Během požárů nebyl nikdo zraněn.

Vzteky si kopnul
DĚČÍN – Policisté z Děčína prošetřovali od devátého ledna letošního roku poškozenou výlohu papírnictví na Teplické ulici v Děčíně. Oprava poničené výlohy vyjde obchodníka na necelých jedenáct tisíc českých korun. Začátkem tohoto týdne před místními policisty z OOP Děčín – Podmokly stanul jednatřicetiletý Děčíňák, který si jejich ústy sdělení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci a výtržnictví. Za jeho netolerovaným přešlapem se skrývají rozbouřené emoce, které se v něm probudily po setkání s bývalou partnerkou.

Neplaťte předem!
DĚČÍN – Na policisty z Podmokel se v uplynulých dnech obrátil obyvatel města Děčína, který si v červenci loňského roku objednal skrze internetový portál s použitými věcmi dva vyřazené přepravní kontejnery. Svůj zájem potvrdil odeslání m finančních prostředků ve výši necelých 23.000,- Kč. Ačkoliv od odeslání peněz uběhlo již půl roku,zakázka do současné chvíli ze strany prodávajícího nebyla uspokojena. Zájemci došla trpělivost, a tak se obrátil na místní strážce zákona, kteří prověří všechny okolnosti podezřelého obchodu. Pokud se ukáže, že došlo ke krádeži, bude policejní prověřování posunuto směrem k přečinu krádeže.

Vysoká škoda
DĚČÍN – V polovině letošního ledna se na děčínské strážce zákona obrátila jednatelka děčínského autoservisu, jelikož v areálu jejich společnosti došlo v nedávné době k poškozené zaparkovaného vozu. Při bližším ohledání osobního vozidla zn. Hyundai Terracan bylo pracovníky servisu zjištěno poškození laku , jehož oprava vyjde zhruba na čtyřicet tisíc českých korun. K poškození vozu došlo s největší pravděpodobností během noci ze čtvrtka na pátek šestnáctého ledna 2015. Kdo se na odstavený vůz „podepsal“ a z jakého důvodu, je nyní v rukou místních policistů, kteří oznámení prověřují s ohledem na přečin poškození cizí věci.

Napadl ji kladívkem
VARNSDORF – Rumburští kriminalisté pracují od pátku šestnáctého ledna letošního roku na případu loupežného přepadení. Krátce před druhou hodinou odpolední v pátek šestnáctého ledna 2015 vyrazila padesátiletá obyvatelka Varnsdorfu směrem do své práce. V západní ulici ucítila úder do hlavy. Okamžitě se otočila a očima se setkala s útočníkem, jenž ji napadl kladívkem. Muž se k zoufalému činu rozhodl z důvodů získání finančních prostředků. Napadená žena se začala útočníkovi bránit. To zřejmě nečekal, a tak si vše rozmyslel a vzápětí utekl z místa činu. Díky souhře okolností se přivolaným policistům podařilo odhalit osobu útočníka a ještě týž den ho zadrželi. O den později si ústy policejní komisařky vyslechl obvinění ze zločinu loupeže, který ho může připravit až o deset let života na svobodě. Obviněný svého neuváženého činu lituje a zraněné ženě by se rád omluvil.

Děčín, 22. ledna 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín