Rubriky
Zprávy

Starostové se bouří a píší dopis hejtmanovi. Zlobí je autobusy

dc-nove-autobusy-dopravce-zelene-2015_denik-600Děčínsko – Největší problémy jsou v malých obcích nad Děčínem, dlouhé autobusy zde již několikrát kvůli sněhu zapadly.

Přesně týden včera uplynul od největší změny v autobusové dopravě v Ústeckém kraji za poslední léta. Jenže problémy, na které Děčínský deník již upozornil, dál trvají.

Starostům na Děčínsku proto došla trpělivost a začali se bouřit. Obracejí se na ně totiž naštvaní lidé. Starostové se proto chystají na hejtmana kraje Oldřicha Bubeníčka. Právě hejtmanství totiž nové dopravce vybralo.

„Jeden třináctiletý kluk se nedostal ze školy. Autobus měl zpoždění, další spadl do škarpy a autobusy tak úplně přestaly jezdit. Když jsme se obrátili na dopravce, tak nám řekli, že to jsou porodní bolesti,“ popisuje řadu problémů starostka Bynovce Zdeňka Rolenčíková s tím, že již sepsala stížnost, kterou dostanou jak krajští úředníci, tak 
i ústecký hejtman.

Starostka řidičům vytýká, že nedávají cestujícím jízdenky. Stěžuje si také na nedostatek časových jízdenek nebo na špatnou návaznost jednotlivých spojů, například na vlaky do Ústí nad Labem.

„Stalo se, že řidič nechtěl nechat nastoupit jedno dítě, které jelo do školy, protože měl „plný autobus“, a nechal by jej na zastávce samotné. Nakonec ho po důrazných protestech cestujících vzal,“ píše bynovecká ve své stížnosti na hejtmanství.

Problematické je podle Rolenčíkové také účtování jízdného. Podle jejích slov si na stejné trase řidiči účtují rozdílné jízdné, i o padesát procent.

Ke stížnosti na krajský úřad se chce připojit také starosta nedalekých Arnoltic.

Celý článek…

Autor: Alexandr Vanžura
Zdroj: decinsky.denik.cz