Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoS kalhotami u kolen
DĚČÍN – Děčínští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení sdělení podezření dvaatřicetiletému muži ze Šluknovského výběžku. Třicátník čelí od osmnáctého září letošního roku podezření z přečinu výtržnictví, za což mu hrozí až dvouletý trest odnětím svobody. Na základě výpovědi svědků, se měl muž veřejně obnažovat a působit pohoršení v blízkosti děčínské základní školy a centra Podmokel, kde ho posléze zajistila hlídka městských strážníků. Výtržník skončil v rukou děčínských policistů z OOP Děčín – Podmokly, kteří muže po nezbytném prověření všech ohlášených skutečností propustili na svobodu. Dle jeho slov se dostal do tíživé životní situace, vlivem které nemá možnost nákupu oblečení.

Neviděli jste ji?
DĚČÍN – Děčínští policisté prověřují všechny okolnosti ztráty příruční tašky, o kterou oznamovatel s největší pravděpodobností přišel v jedné z děčínských heren. V černé příruční tašce se nacházely osobní doklady společně s finanční hotovostí. Majitel své věci postrádá od čtvrtečního večera 18. září 2014. Ztracené věci ohodnotil na dvanáct a půl tisíce českých korun. Případem možného přečinu zatajení nálezu se v tuto chvíli zabývají policisté z OOP Děčín – Podmokly. V případě jejího nálezu ji neváhejte odevzdat na nejbližší policejní útvar.

Dlouhá řada úvěrů
DĚČÍN – Policisté z Děčína prošetřují na dvě stovky úvěrových podvodů, které se pokoušela sjednávat neznámá osoba skrze internetovou síť. Své žádosti zasílal prostřednictvím internetu a žádal zpravidla o úvěry a tzv. rychlé půjčky ve výši kolem pěti tisíc českých korun. Oslovené finanční ústavy se postupně obracejí na zdejší policisty, kteří podklady k přečinům podvodu a úvěrového podvodu shromažďují. Většina žádostí byla zamítnuta, nicméně některým přec jen finanční společnosti vyhověli. Jak se zatím ukazuje, vykutálený podnikavec připravil ochotné finančníky o částku necelých třiadevadesáti tisíc českých korun. Výše neschválených úvěrů vypovídá o částce přesahující 950.000,- Kč. Je možné, že částka ještě poroste, jelikož policisté i nadále odhalují další zatím neohlášené případy. Ponaučení, plynoucí z tohoto případu, ukazuje směrem k ochraně osobních dat a dokladů, ve kterých bývají uváděny osobní data. Velkým zdrojem osobních dat bývají v dnešní době také veřejné sociální sítě, na kterých lidé mnohdy neuvážlivě zveřejňují svá data a informace o své osobě. Cesta k datům bývá přímá a rychlá. Cesta z nesnází s tím spojených naopak dlouhá a náročná…

Vykázali ho
DĚČÍN – Letošního devatenáctého září krátce před půlnocí vykázali děčínští policisté ze společného obydlí mladého muže z Jílového. Třiatřicetiletý muž pod vlivem alkoholu skončil v cele předběžného zadržení, odkud byl po několika hodinách propuštěn. Na základě opakovaného nepřijatelného chování při vzájemném soužití se svou družkou policisté nakonec rozhodli o vykázání, které má trvat deset dní. Obyvatel děčínského třípokojového bytu se domů může vrátit až po vypršení stanovených podmínek. V případě, že podmínky vykázání nedodrží, může se doba vykázání ještě prodloužit. Policisté se uchýlili ke zmiňované formě potrestání na základě výpovědi oznamovatelky a agresivního chování během řešení nevítané situace.

Děčín, 24. září 2014
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín