Rubriky
Dětem Kultura Turisti Zprávy

Výstava voskových figurín v Děčíně

teloPanoptikum voskových figurín lidských bytostí – anatomické anomálie, které inspirovali mnohé tvůrce filmových hororů. Předkládáme vám nezvratný důkaz o tom, jak krutě si příroda dokázala pohrát s lidskou bytostí.

Na vlastní oči můžete spatřit lidi se dvěma hlavami, dvěma obličeji, čtyřma očima, několik siamských dvojčat nebo muže s vlčím syndromem. Můžete se setkat s největším, nejmenším a nejtlustším člověkem naší planety. Ve všech případech se jedná o figuríny osob, které skutečně žily.

Je logické, že takto postižené bytosti vzbuzovaly zájem ostatních lidí. Pokud pomineme jejich nesnadné zařazení se do společnosti, přitahovali pochopitelně také zájem vědců. Díky tomu můžeme i dnes spatřit jejich fotografie a modely v různých muzeích celého světa.

Na základě informací z těchto institucí bylo umělci v Petrohradském antropologickém muzeu vytvořeno 25 jejich věrných napodobenin z vosku, byly použity lékařské oční a zubní implantáty a do vosku vpichované pravé lidské vlasy, proto působí dokonale živým dojmem.

Výstava se do Čech vrací po 13 letech velmi úspěšného turné v Holandsku a Německu.

Výstava se koná v termínu od 6. 10. do 12. 10. v Centru Pivovar v Děčíně, je otevřena denně od 10.00 do 18.00.

Běžné vstupné:
děti………………. 30 Kč
dospělí…………… 60 Kč
Držitelé ZTP zdarma

Zdroj: www.idecin.cz