Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 4.8.2014 v 01.07 hod. požádala PČR o prověření oznámení občana, že v DC32 v panelovém domě nějaký muž údajně fyzicky napadá manželku. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že padesátiletý muž přišel domů opilý, pohádal se s přítelkyní a neustále v bytě křičel. K žádnému fyzickému napadení nedošlo. Hlídka situaci uklidnila a přestupek s dotyčným vyřešila uložením blokové pokuty. V 04.10 hod. se oznámení opakovalo. Hlídka na místě zjistila, že výše uvedený muž rušil noční klid hlasitou hudbou. Řešení záležitosti převzala PČR.

Dne 1.8.2014 ve 14.55 hod. oznámila ostraha prodejny v DC2, že zadržela osobu při krádeži. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že pětadvacetiletý muž z Jablonce nad Nisou odcizil zboží v hodnotě 1411,-Kč. Po dohodě s PČR vyřešila hlídka MP přestupek na místě uložením blokové pokuty a muže z prodejny vykázala.

Dne 1.8.2014 v 09.45 hod. oznámila ostraha prodejny v DC4, že zadržela osobu při krádeži. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že žena, která na místě nemohla prokázat svou totožnost, odcizila zboží v hodnotě několika desítek korun. Hlídka MP ženu předvedla na PČR, kde bylo zjištěno, že se jedná o jednadvacetiletou ženu z Ústí nad Labem. Hlídka přestupek vyřešila uložením blokové pokuty.

Dne 9.8.2014 v 01.40 hodin zastavila hlídka MP v DC4 neosvětleného cyklistu. Z jeho dechu byl silně cítit alkohol. Jednalo se o třiatřicetiletého muže z Děčína. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která provedla dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 2.16 promile. Řešení záležitosti převzala PČR.

Dne 9.8.2014 v 00.40 hodin oznámil občan z DC3 rušení nočního klidu hlasitou reprodukovanou hudbou. Na místo byla vyslána hlídka MP. Byt, ze kterého byla slyšet hudba, otevřel třináctiletý mladík. Na dotaz hlídky, kde má rodiče sdělil, že je tu na návštěvě u bratra a jeho matka je na zahrádce. Z dechu mladíka byl cítit alkohol. Hlídkou MP byl proto převezen na PČR, kde byla provedena dechová zkouška. Mladík nadýchal 0.77 promile. Záležitost si k řešení převzala PČR.

Dne 8. 8. 2014 v 15:10 hodin oznámila obsluha restaurace v DC1, že jsou tam hosté a odmítají zaplatit útratu. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu zjistila, že na terase seděli 2 mladíci ve věku kolem 20 let, vypili několik piv, dali si jídlo a utekli. Obsluha hlídce popsala oba mladíky. Strážníci je po několika minutách zadrželi v dolní části Masarykova náměstí. Jednalo se o čtyřiadvacetiletého muže z Mladé Boleslavi a o rok staršího muže z Děčínska. Řešení záležitosti převzala PČR.

Dne 8. 8. 2014 v 08:40 hodin oznámila obsluha prodejny v DC4, že má v provozovně zloděje. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP, která podezřelého zadržela. Jednalo se o strážníkům dobře známého čtyřiatřicetiletého muže z Děčína. Muž odcizil víno v hodnotě 800,- Kč. Hlídka přestupek proti majetku na místě vyřešila uložením blokové pokuty, zboží bylo poté vráceno na prodejnu.

Zdroj: MP Děčín