Rubriky
Zprávy

Policie hledá vraha mladé ženy z Rumburku, ležel u ní zapalovač KSČM

Identikit muže, se kterým se zavražděná žena z Rumburka potkala v ulici Nová_ foto_ Policie ČRKriminalisté narazili na stopu, která by je mohla dovést k vrahovi sedmadvacetileté Dagmar A., jejíž tělo nalezla policie na konci června u Pivovarského rybníku v Rumburku. Policie nyní zveřejnila, že na místě objevila bílý plynový zapalovač s logem KSČM a adresou webu strany v Ústeckém kraji.

„Nelze vyloučit, že by mohl patřit pachateli této vraždy,“ sdělil vyšetřovatel případu Jiří Vopravil.

Policie současně začala pátrat po dvou mužích, kteří by mohli mít informace související s posledními chvílemi oběti. Dagmar A. odešla v sobotu 28. června kolem 13. hodiny z domova. Předtím ale ještě byla na procházce, na níž se kolem půl jedenácté potkala a mluvila s asi třicetiletým mužem.

„Viděli ho s ní v ulici Nová v Rumburku, je to nedaleko místa jejího bydliště. Muž je štíhlé postavy, kolem 175 centimetrů vysoký. Měl světlehnědé vlasy kratšího střihu, byl oholený a na sobě měl tričko oranžovobéžové barvy a tříčtvrteční kalhoty pravděpodobné modrošedé barvy,“ vyjmenoval kriminalista Vopravil.

Zavražděná se pak vrátila ještě domů, odkud ve 13 hodin odešla a už se nevrátila. Policie nyní upozornila, že na sobě při odchodu z domova měla barevné tepláky. „Měla na sobě sportovní tepláky výrazné lososové barvy,“ poznamenal kriminalista.

Ženu naposledy místní spatřili poblíž Strážného vrchu, kde se kolem 14. hodiny schovávala u jednoho z domů před deštěm. Policie pak ještě zjistila, že žena ve 14:31 z okolí Pivovarského rybníka volala svému bývalému příteli.

Policie hledané muže nevede jako podezřelé
Kolem 15. hodiny pak šel směrem od místa, kde ženu později našli mrtvou, další muž. I toho nyní kriminalisté shánějí.

„Šel lipovou alejí od kostelíku směrem do ulice U Stadionu. Jde o muže mezi 35 a 40 lety. Měl štíhlou postavu, krátce střižené špinavé blond vlasy a byl bez vousů. Oblečený byl do riflových kalhot a riflové bundy,“ popsal druhého muže kriminalista Vopravil.

Policie upozorňuje, že žádného z nich nevede jako podezřelého. „Sháníme naopak svědky. První mohl vědět, kam měla po odchodu z domova namířeno. Druhý zase šel od místa, kde byla nalezena a mohl cokoliv vidět a kohokoliv potkat,“ vysvětlil kriminalista Vopravil.

Vyzývá proto každého, kdo se v popisu našel, nebo kdo v popisovaných mužích vidí známého, ať se policii ozve. To samé mají učinit lidé, kterým přišel povědomý nalezený zapalovač.

Žena byla zavražděna v sobotu 28. června odpoledne. Tělo oběti policie našla dva dny poté. Policie dodnes nezveřejnila, jakým konkrétním způsobem přišla Dagmar A. o život.

Autor: hrk
Zdroj: http://usti.idnes.cz/