Rubriky
Zprávy

Po surové bitce skončil muž na chirurgii, pomlácenou tvář bude léčit měsíc

nemocnice decin_alesoS velmi těžkým zraněním obličeje skončil muž z Děčína, který se účastnil brutální bitky před tamější hernou Calypso. Muž by měl být v pátek propuštěn z nemocnice, poté ho čeká měsíc domácího léčení. Policie už útočníka obvinila, jednadvacetiletý mladík už je vazbě.

K těžkému zranění přišel muž v bitce, která se strhla 30. července kolem půl třetí ráno. „U herny Calypso došlo ke vzájemné slovní rozepři mezi hosty baru, která vyvrcholila fyzickým napadením v prostoru před barem,“ přiblížila policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Co konkrétně bitce předcházelo, policie zjišťuje. Ale hlavní protagonista rvačky si nebral servítky, zbil tři hosty baru. „Dvěma způsobil lehké zranění a jednomu těžké zranění a z místa činu utekl,“ podotkla mluvčí Kofrová.

Nejvážněji zraněný skončil v nemocnici. „Zraněný měl mnohočetná poranění měkkých tkání skeletu obličeje. V současné době je hospitalizován na oddělení ústní, čelistní a obličejové chirurgie Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem,“ sdělila iDNES.cz Eva Urbanová z tiskového oddělení Krajské zdravotní, pod níž Masarykova nemocnice spadá.

Zraněný muž v úterý podstoupil operaci obličeje, po níž ho v pátek lékaři propustí do domácího ošetřování. „Zranění je považováno za velmi těžké. Celková předpokládaná doba rekonvalescence je jeden měsíc,“ doplnila Urbanová. Podle neoficiálních informací se takto devastující zranění obličeje vidí málokdy.

Kvůli rvačce bude v Děčíně pochod
Kriminalisté zadrželi jednadvacetiletého útočníka ten samý den odpoledne. Policie už ho obvinila z těžkého ublížení na zdraví a přečinů ublížení na zdraví, výtržnictví a neposkytnutí pomoci. Soud jej poslal do vazby kvůli hrozbě, že by mohl uprchnout nebo ovlivňovat svědky. Policie se navíc zabývá i variantou, že za rvačku nemůže jen obviněný muž. „Trestněprávní odpovědnost dalších účastníků je zatím prověřována,“ podotkla mluvčí Kofrová.

Kvůli tvrdé bitce je v Děčíně na 13. srpna svolán pochod, který má vést od budovy magistrátu do sociálně neutěšené části města Boletice, kterou obývají hlavně Romové. Mezi místními se totiž rozkřiklo, že hlavním agresorem rvačky byl Rom. „Zatím nebyl prokázán rasistický podtext,“ vyjádřila se však vyšetřovatelka případu.

Kvůli pochodu ve středu zasedali představitelé města, aby probrali zajištění bezpečnosti během akce. „Nemyslím si, že demonstrace vyřeší problémy, které trápí občany našeho města. Nicméně na prvním místě je bezpečnost občanů. Na dnešním jednání jsme tedy řešili především to, jak zajistit pokojný průběh akce,“ podotkl primátor města František Pelant.

Konkrétní informace o opatřeních během pochodu by měly být známé v pondělí, kdy je na magistrátu další jednání.

Autor: hrk
Zdroj: http://usti.idnes.cz/