Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoKdo ho vzal?
DĚČÍN – Na děčínské policisty se během posledního červencového víkendu obrátila majitelka dámského jízdního kola. Ta svůj stříbrný trekový dopravní prostředek zn. postrádá od neděle 25.7.2014. Jeho stáří odpovídalo dvěma až třem letům. Hodnota byla majitelkou stanovena na čtyři tisíce českých korun. Rám kola byl olepen samolepkou. M9stní strážci zákona vyhlásili pátrání nejen po zmizelém kole, ale i možném pachateli, jenž si ho mohl odnést z pozemku rodinného domu ve Vilsnické ulici v Děčíně. Na případ zdejší muži zákona nahlížejí i s ohledem na přečin porušování domovní svobody.

Drahé koupání
DĚČÍN – Nedělní koupání skončilo trestním oznámením, podaném na policejním oddělení Děčín – Město. Skupinka dětí a dospělých zamířila šestadvacátého července 2014 pod Staroměstský most, kde si během včerejšího teplého počasí chtěla osvěžit společně s jejich čtyřnohým kamarádem. Opodál odložili tašku s mobilními telefony, tabletem, mp4 přehrávačem a dalšími osobními věcmi. Bohužel tu jim v nestřeženém okamžitě během koupání stačil zřejmě smělý lapka odcizit. Škoda se vyšplhala na sedm tisíc českých korun. Případ je policií prověřován především s ohledem na přečin krádeže. Po pachateli i chybějících věcech policisté pátrají.

Bez peněženky
DĚČÍN – Stačila malá nepozornost návštěvníka Děčína a oznamovatel byl bez peněženky. V zahradní restauraci před budovou hlavního vlakového nádraží v Děčíně zřejmě řádil neznámý lapka, jenž mladého muže z České Lípy připravil o peněženky s doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Následkem je bezmála třítisícová škoda. Platební karta byla blokována a osobní doklady zneplatněny. Na děčínských policistech je, aby celou záhadu objasnili. Zda-li se jim případný přečin krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku podaří objasnit, ukáže čas.

Chybí kamera
VARNSDORF – Správce objektu mateřské školy ve Varnsdorfu postrádá od pětadvacátého července letošního roku bezpečnostní kameru, jež snímala pozemek okolo mateřské školy. Pozemek v Nezvalově ulici přišel o moderního pomocníka v hodnotě tří tisíc českých korun. M9sto činu ohledávali varnsdorfští policisté z místního obvodního oddělení. Případem se zabývají i s ohledem na přečin krádeže.

Děčín, 28. července 2014
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín