Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 1.7.2014 ve 22.57 hod. oznámil občan, že z restaurace v DC1 je slyšet značný hluk. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že u provozovny jsou otevřené dveře a uvnitř hraje jeden z hostů na kytaru. Hlídka kontaktovala číšníka, který zajistil ukončení hudební produkce a dveře provozovny uzavřel. Záležitost hlídka vyřešila domluvou.

Dne 1.7.2014 v 19.42 hod. oznámil občan, že v DC5 v ulici Ústecká někdo cosi pálí a stoupající dým zamořuje ovzduší. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se tam nachází muž, který opaluje staré kabely. Jelikož muž odmítl vyhovět výzvě hlídky k prokázání totožnosti a nemohl ani po poskytnutí nezbytné součinnosti hlídky svou totožnost prokázat, byl předveden na PČR, kde bylo zjištěno, že se jednalo o čtyřicetiletého muže z Děčína. Hlídka jeho přestupek vyřešila na místě uložením blokové pokuty.

Dne 1.7.2014 ve 12.55 hod. oznámil občan z DC6, že ul. Severní popojíždějí nějací muži zeleným starým Renaultem, vybírají papír z kontejnerů a dělají u toho bordel. Na místo byla okamžitě vyslána hlídka MP, která při této činnosti přistihla trojici mužů ve věku dvacet až třicet sedm let z Ústí nad Labem. Muži nepořádek pod dohledem strážníků uklidili a papír dali zpět do kontejnerů. Hlídka s nimi vyřešila přestupek uložením blokových pokut.

Dne 28.6.2014 v 19:35 hod. oznámila ochranka obchodního domu v DC1, že mají problém s nějakým narkomanem, kterého vyhodili z provozovny a muž nyní stojí před hlavním vchodem a svým chováním a zjevem budí veřejné pohoršení. Hlídka MP na místě kontaktovala strážníkům dobře známého sedmatřicetiletého muže z Děčína. Hlídka jeho chování vyřešila jako přestupek spočívající ve vzbuzení veřejného pohoršení, muži udělila pokutu a z místa jej vykázala.

Dne 28.6.2014 v 03:55 hod. si hlídka MP všimla v ul. Karla Čapka v DC1 podezřelého vozidla VW Polo. Hlídka MP vozidlo, jehož jízda byla značně nejistá, krátce sledovala a zastavila jej v ul. Pohraniční. Za volantem seděl čtyřiadvacetiletý muž z České Lípy. Dechová zkouška u něj ukázala 0,31 promile. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si věc převzala.

Dne 28.6.2014 v 03:05 hod. oznámil občan, že v okolí ul. Dvořákova v DC2 dochází k rušení nočního klidu skupinkou osob. Hlídka MP na místě kontaktovala muže, který nahlas křičel. Ten odmítl prokázat totožnost, byl proto hlídkou MP předveden na PČR za použitá donucovacích prostředků. Na PČR bylo zjištěno, že se jedná o čtyřiadvacetiletého muže z Děčína. Hlídka MP mu za jeho jednání uložila blokovou pokutu.

Dne 27.6.2014 v 20:10 hod. oznámila žena z DC32, že před jejich domem je shromážděno několik lidí, kteří jim vyhrožují. Konflikt začal podle oznamovatelky poté, co majitel domu chytil na zahradě jedno z dětí z protějšího domu. Na místo byly vyslány hlídky MP a asistenti prevence kriminality. Strážníci na místě zjistili, že majitel přistihl na zahradě osmiletého chlapce, jehož matka si následně stěžovala, že mu muž fyzicky ublížil. Strážníkům a asistentům se na místě podařilo situaci zklidnit. Hlídky MP přítomné poučily, jak spor civilizovaným způsobem řešit přes PČR, pokud budou chtít podat trestní oznámení. Hlídky na místě situaci monitorovaly, dokud se přítomní nerozešli domů.

Zdroj: HC Děčín