Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoPřišli na něj
DĚČÍN – Děčínští policisté v uplynulých dnech obvinili třiačtyřicetiletého muže z Českokamenicka, jenž si na své konto prohřešků připsal čtyři krádeže. Během posledního týdne v květnu se na několika místech v Děčíně pravděpodobně vloupal do kanceláří a uzamčených objektů. Zpravidla zamířil do kanceláří poblíž centra Děčína, odkud si odnesl příruční pokladničku s finanční hotovostí, keramické nože a několik dalších věcí. Zavítal i do podmokelské restaurace, odkud zmizela hotovost s několika málo drobnostmi. Do uzamčených napadených prostor pronikal zpravidla násilně, a tak po sobě zanechal nejen škodu vzniklou úbytkem věcí, ale i poškozením majetku. Podtrženo, sečteno, kromě obvinění z přečinu krádeže čelí i obviněný muž také škodě přesahující osmdesát tisíc českých korun.

Napadení v parku
KRÁSNÁ LÍPA – Krásnolipští policisté se od začátku třetího červnového týdne zaobírají fyzickým napadením v Krásné Lípě. K nepříjemnému incidentu mělo dojít letos devátého června v podvečerních hodinách v městském parku na Masarykově ulici za přítomnosti několika dalších svědků. Napadený mladík skončil v rukou záchranářů, kteří ho odvezli k dalšímu ošetření do nemocnice. Zdejší strážci zákona prověřují oznámený incident i s ohledem na možný přečin výtržnictví. Za podvečerním napadením se údajně skrývají milostné triády.

Tahanice o peníze
VARNSDORF – Do rukou varnsdorfské samosprávy míří k projednání případ z letošního osmnáctého dubna. Oznamovatelka se obrátila na varnsdorfské policisty poté, kdy údajně přišla o část finanční hotovosti, o kterou ji měla připravit jiná žena. Odpolední setkání čtyř lidí, jež spojovala finanční hotovost položená na stůl v místní herně, skončila v rukou rumburských vyšetřovatelů. Jak se policejním prověřováním ukázalo, mezi přítomnými ženami potyčka o peníze, o kterých se každá z nich domnívala, že na mě má právo. Došlo až na urážky, a tak se do celé věci vložili zdejší policisté. Výsledkem je postoupení zmiňované kauzy k rukám varnsdorfských úředníků, kteří by měli rozhodnout o dalším vývoji celého incidentu.

Během chvilky
DĚČÍN – S kuriózním případem přišel mezi děčínské policisty pracovník ústecké společnosti, jež v současné době pracuje na území města Děčína. Při práci se stavebním strojem, jenž napomáhá k opravě chodníků a komunikací na Starém Města, odňal dveře ze stroje a zanechal je odložené opodál. Když se po nich začal opět shánět, dveře už na svém místě nenašel. Po nich zbyla jen hrstka skleněných střípků a těsnící guma v trávě. Dveře nakonec našly v nedaleké sběrně surovin. Klíček pasoval … Děčínští policisté společně s oznamovatelem vyčíslili škodu na dvanáct tisíc českých korun a zahájili prověřování možné krádeže. Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení Děčín – Město.

Děčín, 19. června 2014
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín