Rubriky
Zprávy

Události Policie České republiky

policie_alesoVykopl dveře a začal poprask
DĚČÍN – Děčínští policisté vyjížděli během víkendu k oznámení mladé ženy, která měla být v sobotu brzy ráno napadena mladým cizincem v děčínském bytě. Kriminalisté na místě činu nalezli několik indicií vypovídajících o násilném vniknutí a silně rozrušenou oznamovatelku. Útočník byl zadržen a umístěn do policejní cely. Ranní roztržka nakonec vyústila devětadvacátého června letošního roku v obvinění sedmadvacetiletého muže z přečinu porušování domovní svobody a nebezpečného vyhrožování, za což mu hrozí až tříletý trest odnětím svobody. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

S pistolí za pasem
DĚČÍN – Děčínští policisté obdrželi v pátek sedmadvacátého června v podvečer informaci, že v boletickém baru se nachází muž, jenž má za pasem střelnou zbraň a chová se podivně. Do zdejšího podniku se okamžitě vydala nejbližší hlídka děčínských strážců zákona, která v místě události provedla všechna opatření k zajištění bezpečnosti všech přítomných i své vlastní. Jak se později ukázalo, držení nelegálně držené střelné zbraně se nepotvrdilo. Muž měl při sobě pouze plastovou pistoli na kuličky. Zákrok se obešel bez zranění.

Odpálili granát
ČESKÁ KAMENICE – Občané Českokamenicka mohli v neděli devětadvacátého června odpoledne zaslechnout neobvyklou ránu. Ta pocházela z výbuchu v Horní Kamenici. Poslední červnovou neděli byla v tamním lese teplickými pyrotechniky zneškodněna válečná munice z druhé světové války, na níž narazil během svého pobytu venku místní obyvatel. Nálezce se zachoval rozumně a zodpovědně. Linkou 158 přivolal odbornou pomoc a ta se později postarala o odstranění nebezpečí. Německý dělostřelecký protipancéřový granát byl během nedělního odpoledne odpálen v místě nálezu. Během bezpečnostního opatření nebyl nikdo zraněn. K poškození majetku nedošlo.

Nad ránem
ŠLUKNOV – Dopravní policisté vyjížděli v neděli ráno k dopravní nehodě u Šluknova. Krátce před půl pátou ráno v neděli devětadvacátého června letošního roku projížděl řidič s osobním vozidlem silnici vedoucí od Šluknova na Rožany. Jak se zatím podle zjištěných okolností ukazuje, vozidlo i s osádkou pravděpodobně vyjelo z pravé strany vozovky a pokračovalo sjezdem do pravé strany komunikace. Jeho jízda skončila až čelním nárazem do stromu. Při nehodě došlo k lehkému zranění řidiče, který byl převezen do nemocnice. Provedená dechová zkouška z místa nehody ukazuje na požití alkoholu před jízdou. Škoda na vozidle směřuje k částce padesáti tisíc českých korun. Všechny okolnosti ohlášené kolize budou prověřovat dopravní policisté z Rumburku.

Peníze a mobil
ČESKÁ KAMENICE – Českokameničtí strážci zákona pracují na dalším případu vloupání do vozidla. Tentokrát došlo ke krádeži přímo na náměstí Míru v centru města. Z odstaveného Fordu Transit zmizela během sobotního odpoledne finanční hotovost a mobilní telefon. Majitel chybějící věci ocenil na šest a půl tisíce českých korun. Neznámý lapka pronikl do auta násilím. Policisté se nadcházejícím čase zaměří nejen na možného pachatele přečinu krádeže, ale i další okolnosti, jež by mohly místní strážce zákona přivést k objasnění celé záležitosti.

Zahynul po koly vlaku
DĚČÍN – V sobotu osmadvacátého června letošního roku došlo krátce po čtvrté hodině ranní k nešťastné události na železniční trati Děčín – Dolní Žleb. Pod koly projíždějícího vlaku zemřel dvaasedmdesátiletý muž, jenž se zřejmě k tomuto kroku rozhodl sám. Na místě zasahující policisté nařídili soudní pitvu a podnikli všechna opatření, která přivedla policisty až k odhalení totožnosti a vyrozumění pozůstalých. Cizí zavinění se do současně chvíle zatím neprokázalo. Na případu pracují kriminalisté z Děčína.

V Lobendavě hořelo
VELKÝ ŠENOV – Velkošenovští muži zákona pracují od čtvrtka šestadvacátého června letošního roku na případu možného poškození cizí věci, ke kterému mělo dojít během čtvrtečního požáru objektu bývalé školy v Lobendavě. Na místě zasahovali především šluknovští hasiči a dobrovolní hasiči z okolních obcí. Na místo požáru byl přizván i služební pes, speciálně vycvičený na pomoc při požárech. Jelikož zjištěné okolnosti zatím nevylučují cizí zavinění, do případu nočního lobendavského požáru se vložili i policisté z Velkého Šenova.

Děčín, 30. června 2014
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín